Uopfordret ansøgning

Beskriv dit tilbud og din motivation meget konkret - og vær opmærksom på timingen, når du søger uopfordret!

2020-05-26 10:34:00
Move On

En uopfordret ansøgning er et stykke research- og netværksarbejde, der gør dig i stand til at beskrive, at du opfylder et behov hos virksomheden. Her får du tips til at skrive den ansøgning, der kan være sidste led i processen.

Sådan gør du

Søg efter gamle jobopslag fra virksomheden
Her kan du få en god fornemmelse af, hvad virksomheden generelt leder efter, og hvad de ønsker i stillinger af den type, du gerne vil udfylde.

Skriv dit eget jobopslag
Bogstavelig talt kan det være en hjælp at tage udgangspunkt i de behov, du har aflæst, og skrive et opslag der spørger efter den ansatte, du selv forestiller dig, at du kan være.

Skriv hvorfor du vil være en del af arbejdspladsen
Du skal vise, at du er motiveret og ved en masse om det sted, du søger hen - og har en klar forestilling om, hvad du kan gøre for dem.

Byg fleksibilitet ind i ansøgningen
Skriv at du meget gerne vil mødes til en uforpligtende kop kaffe eller er interesseret i praktik, hvis det er muligt, som en del af dit studie eller f.eks. din jobsøgningsproces.

Vis at du er værd at møde personligt
Ansøgningen er din mulighed for at signalere til læseren, at du kunne være interessant at møde ved en personlig samtale.

Følg op, som du har lovet
Det er en god idé at forberede telefonsamtalen grundigt, når du efterfølgende skal ringe til virksomheden. Forsøg at undgå at kontaktpersonen træffer sin afgørelse i telefonen, uden at I har haft et personligt møde.


Eksempel på en uopfodret ansøgning

 

Uopfordret ansøgning

1. Firmanavn og kontaktperson
Du skal stile ansøgningen til en navngiven person - gerne personen, der i givet fald skal ansætte dig.

2. Overskrift
Giv din ansøgning en fængende overskrift. Så får arbejdsgiveren lettere ved at huske dig - og dit budskab.

3. Hvorfor dig
Skriv kort og præcist hvorfor du netop søger et job hos dem. Hvad motiverer dig, og hvorfor vælger du lige denne virksomhed?

4. Du tilbyder
Beskriv kort hvad du kan tilbyde med hensyn til at udfylde et eventuelt job hos dem.

5. Besvarelse af krav
Fokuser på de behov du mener, at virksomheden har og match dem med dine faglige kompetencer.

6. Dig selv
Skriv ganske kort om dig selv og dine personlige kompetencer for at din læser også får et indblik i, hvem du er som person.

7. Afslutning
I slutningen af ansøgningen skal du vise, at du er interesseret i det videre forløb, og at du aktivt vil følge din uopfordrede ansøgning til dørs - evt. med en opfølgende mail eller et kaffemøde.

8. Husk
Underskrift, navn og henvisning til eventuelt vedlagte bilag.

9. Læs korrektur
Overraskende mange ansøgninger rummer sjuske- eller stavefejl. Det sender et signal til arbejdsgiveren om, at du ikke har brugt særlig meget tid på ansøgningen.

Move On editors
52.373 readers
Updated on 26.05.2020

Read also...


Opfordret ansøgning
Du har fundet et stillingsopslag, som du bare MÅ søge, og nu gælder det om at pudse tastaturet af og få skrevet en god opfordret ansøgning. Her får du vores guide til, hvad der bør være i din ansøgning – og ikke mindst, hvordan du kommer til at fremstå som den uundværlige medarbejder.
Move On Career
HR-cheferne om uopfordret ansøgning
Hvad er vigtigt at huske, når man skriver en uopfordret ansøgning? HR-chefer fra nogle af landets største virksomheder giver et bud!
Redaktionen, Move On Career
Jobansøgningen: hvad skal den gøre for dig?
Når du skriver en jobansøgning på baggrund af et jobopslag, er det fordi, du gerne vil have jobbet. Men hvad er egentlig det præcise formål med en ansøgning – hvordan skal den bringe dig nærmere en ansættelse? Vi har spurgt brandingekspert Ricki Nielsen og karriererådgiver Paula Taina-Nielsen.
Move On Career
CV-eksempel
Dit CV er et af de mest essentielle værktøjer i din jobsøgning. Få tips til at få udarbejdet dit eget.
Move On Career
Gør ansøgningen troværdig
Jobansøgningen er en kommende arbejdsgivers første indtryk af dig. Sørg derfor for, at indtrykket er troværdigt.
Move On
Kompetenceafklaring i jobsøgningen
Vi taler meget om ”at kunne brande sig selv” og kunne ”sælge sig selv” på jobmarkedet og som studerende. Men du kan først ”brande dig selv”, når du har en identitet at brande, og du kan først arbejde med din synlighed, når du har noget at vise frem.
Kirsten Holm Madsen
Guide: Bliv klar på dine kompetencer
Kirsten Holm Madsen, karriererådgiver ved MA a-kasse, har hjulpet KarriereVejviseren med en række råd til dig, der gerne vil have helt styr på, hvad du kan tilbyde arbejdsmarkedet.
Kirsten Holm Madsen
Sådan skriver du et godt CV
Curriculum Vitae betyder livsløbebane, og formålet med det er at præsentere alle dine erfaringer kort og præcist - en oversigt over dine erhvervserfaringer, din uddannelse, dine studiejob, dine sprog- og it-kundskaber, personlige interesser osv.
Redaktionen, Move On Career
HPT