Se virksomheder, artikler og job der er relevante for dig:
 

Når du vil søge job i udlandet

gem til senere
del
Som højtuddannet er der stor frihed til at søge arbejde i det meste af verden. Men vil du undgå bøvl med at søge visum og sætte dig ind i komplicerede skatteregler, kan løsningen være at søge inden for Norden eller EU.

Du kan sagtens søge job fra din trygge stue, men det er nemmest at få et fast arbejde i et andet land, hvis du opholder dig der. Og som ledig og dagpengeberettiget a-kassemedlem kan du få udbetalt dagpenge i op til tre måneder, mens du søger job i et andet EØS-land (Europæisk Økonomisk Samarbejdsaftale).

Jobjagt i udlandet – fra udlandet
Som EU-borger kan du frit opholde dig i et andet EØS-land i op til tre måneder uden opholds- og arbejdstilladelse. Længere ophold kræver et EU-opholdsbevis, som udstedes af de lokale myndigheder.

For at få det bevis skal du dokumentere, at du har arbejde i landet eller på anden måde kan forsørge dig selv. I Norden er det endnu lettere, da danske statsborgere frit kan opholde sig og studere eller tage arbejde i et andet nordisk land. Du skal blot melde din flytning til de lokale myndigheder.

Du kan godt have bopæl udenlands, men samtidig eje helårsbeboelse i Danmark (dobbeltdomicil). Dermed skal du dog oftest betale arbejdsmarkedsbidrag i Danmark. Hvis du derimod kun har helårsbolig i udlandet, har du ikke skattepligt i Danmark.Relaterede artikler
Illustration
Arbejdsmarkedet for dimittender
Det går bedre og bedre for dansk økonomi. Ifølge statistikkerne er den overordnede beskæftigelse stigende, og medierne har det seneste år lagt vægt på Danmark som det land i Europa, med det største fald i ungdomsledigheden. Men hvordan ser det ud for dimittenderne, og hvad kan du gøre for at forbedre din placering til jobmarkedet?
24.02.2021
Af: Move On Career
Illustration
Guide: A-kassens ABC
Hvad er en a-kasse, hvad kan den tilbyde og hvordan får du dagpenge? Find svarene her!
15.01.2020
Af: Move On Career
Illustration
Guide: Fagforening - fact for fact
Hvad er en fagforening, hvilken skal du vælge, og hvordan kan du bruge den? Få svarene her!
31.08.2023
Af: Move On Career
Illustration
Hvordan vælger virksomheder kandidater?
Konsulenthuset Hartmanns giver her råd til, hvad der betyder noget, når du skal præsentere dig selv – skriftligt eller mundtligt – efter gennemført videregående uddannelse.
16.06.2020
Af: Move On Career
Illustration
Udkanten byder på mere, end du tror
Som nyuddannet skal du ikke nødvendigvis finde drømmejobbet i studiebyen, hvor konkurrencen om stillingerne er høj. Der kan være store gevinster at hente i især yderkommunerne, og de seneste år har staten flyttet 4000 arbejdspladser ud af Hovedstaden, hvilket kun gør det mere aktuelt.
11.10.2018
Af: Move On Career
Illustration
Job i udlandet? Få styr på din flytning!
Se hvilke 5 punkter du skal have styr på i forbindelse med din flytning.
06.02.2023
Af: Move On Career
Illustration
Søg job i små og mellemstore virksomheder
Susanne Bruhn, karriererådgiver i CA a-kasse, giver her sine bud på, hvordan man skal bære sig ad med jobsøgning i de små og mellemstore virksomheder.
24.02.2021
Af: Susanne Bruhn, karriererådgiver i CA a-kasse
HPT