Se virksomheder, artikler og job der er relevante for dig:
 

Ny ordning - 40.000 lønkroner til nyuddannede

gem til senere
del
Dimittender vil kunne nyde godt af ny ordning, der skal sluse nyuddannede akademikere ind i små- og mellemstore virksomheder.

Vi kender det alt for godt: Selv om du som nyuddannent står med en interessant profil og i høj grad matcher jobbet, så oplever du at blive vraget til fordel for en kandidat med en anelse mere erfaring.

Hvis du er en af de håbefulde nye talenter, som kæmper med din jobsøgning, så kan Beskæftigelsesministeriets nye ordning måske komme dig til undsætning. Ordningen har til formål at øge ansættelsen af nye dimittender hos små og mellemstore virksomheder (SMV'er). Via ordningen kan virksomheden få et tilskud på 10.000 kroner i fire måneder til lønudgifter til dig som nyuddannet.

Så nu har du som nyuddannet et ekstra argument, du kan servere i din ansøgning til SMV'erne. Har du overvejet at søge uopfordret i en mindre virksomhed, hvor du gør opmærksom på den nye ordning for nyuddannede?

Stor eller lille virksomhed?

Mange nyuddannede satser på et job i store, kendte virksomheder. Men landets små og mellemstore virksomheder har rigtig meget at byde på: Du får ofte mere handlefrihed, mere skiftende opgaver og er mere med til selv at skabe dit job. Derudover er det ofte nemmere at finde et job som nyuddannet i en SMV - der er færre om buddet, og udvalget af arbejdspladser er markant større.

En god start på karrieren

Et tidsbegrænset job eller et deltidsjob i en mindre virksomhed kan være en rigtig god måde at starte din karriere på. Forløbet kan være en murbrækker til en egentlig fuldtidsansættelse og vil under alle omstændigheder give mere erfaring til CV’et. Som nyuddannet vil du kunne opnå en nyttig erfaring i de små virksomheder, så du fremadrettet vil stå stærkere i et ansøgerfelt.

 

Jeg er spændt på at se, hvordan ordningen vil hjælpe håbefulde og dygtige nyuddannede, der har svært ved at komme ind på arbejdsmarkedet. Vi ser desværre alt for mange begynde deres arbejdsliv med at stå uden job. Det er rigtig ærgerligt både for den enkelte og for samfundet.

- Peter Hummelgaard, Beskæftigelses- og ligestillingsminister

Håbet er, at den nye ordning kan være med til at reducere risikoen for langtidsledighed hos de nyuddannede. Jobforløbet skal være begyndt 1. september 2021, hvis virksomheden vil opnå det fulde tilskudsbeløb. 

Læs flere detaljer om ordningen i Beskæftigelsesministeriets pressemeddelse.

 


Nyeste job til nyuddannede i KarriereVejviser.dk

Se alle job til nyuddannede her


Relaterede artikler
Illustration
Uopfordret ansøgning
Beskriv dit tilbud og din motivation meget konkret - og vær opmærksom på timingen, når du søger uopfordret!
26.05.2020
Af: Move On Career
Illustration
Søg job i små og mellemstore virksomheder
Susanne Bruhn, karriererådgiver i CA a-kasse, giver her sine bud på, hvordan man skal bære sig ad med jobsøgning i de små og mellemstore virksomheder.
24.02.2021
Af: Susanne Bruhn, karriererådgiver i CA a-kasse
Illustration
HR-cheferne om uopfordret ansøgning
Hvad er vigtigt at huske, når man skriver en uopfordret ansøgning? HR-chefer fra nogle af landets største virksomheder giver et bud!
05.10.2021
Af: Redaktionen, Move On Career
Illustration
Ph.d.'ens ABC
Overvejer du en fremtid som forsker? Se hvor forskning kan bringe dig hen, og hvad du kan gøre for at få mest ud af ekspertisen.
02.03.2021
Af: Move On Career
Illustration
Nyuddannet i mindre virksomhed
Hvad skal du have fokus på i den uopfordrede ansøgning, når du søger job hos små og mellemstore virksomheder?
24.02.2021
Af: Move On Career
Illustration
Land drømmejobbet som nyuddannet
Med et par tips får du her hjælp til din ansøgning, så den skiller sig ud i bunken af ansøgere og sikrer dig en samtale.
04.09.2019
Af: Texta.dk (Sponsorartikel)
Illustration
Brug din bachelorgrad i erhvervslivet
Bachelorløftet er et nyt tiltag, der gør det nemmere at prøve kræfter med arbejdsmarkedet inden du fortsætter til din overbygning.
11.04.2019
Af: Redaktionen, Move On Career
Illustration
Alt om dagpenge
Hvis du, som mange nyuddannede ikke står med en ny ansættelseskontrakt i hænderne lige efter din sidste eksamen, så er dagpenge din økonomiske redning indtil dit første job.
16.01.2020
Af: Mette Werlauff, Spiir.dk
HPT