Se virksomheder, artikler og job der er relevante for dig:
 

A-kasser der er udbredte blandt højtuddannede

gem til senere
del
Måske er du en af de heldige, der får job direkte efter endt uddannelse. Men hvis ikke, så kan et medlemskab af en a-kasse være afgørende for din privatøkonomi. Se her, hvilken a-kasse der passer bedst til dig. Og husk at melde dig ind senest 2 uger efter dimissionen!

Husk a-kassen senest 14 dage efter dimissionen

Generelt skal du huske at melde dig ind i en a-kasse senest 14 dage, efter du stopper på dit studium. Så vil du være berettiget til dagpenge efter en måned.

Glemmer du tidsfristen på de to uger, vil du først kunne få dagpenge efter 12 måneders medlemskab af en a-kasse! Det kan du læse meget mere om i denne artikel om at melde sig ind i en a-kasse.

Hvad skal du være opmærksom på, når du vælger a-kasse?

Dagpengesatsen er den samme, uanset hvilken a-kasse du er medlem af. I øjeblikket er dimittendsatsen på ca. 14.000 kr. pr. måned for fuldtidsforsikrede og ca. 9.000 kr. for deltidsforsikrede. Er man forsørger, er satserne en lille smule højere. 

Det månedlige medlemsgebyr, som du betaler til din a-kasse, er også stort set ens hos alle. Du bør derfor ikke vælge a-kasse ud fra gebyrets størrelse. Det kan derimod være en god ide at vælge en a-kasse, som har relevans for netop dit fagområde, da du derved får mest ud af den ekspertise og sparring, som a-kassen også tilbyder.

For at finde den a-kasse, der passer bedst til dig, dit fag og dine behov, bør du derfor sammenligne de forskellige a-kasser og deres kompetencer. Og den sammenligning har vi forsøgt at gøre lettere for dig via nedenstående liste.

Vi har også lavet denne Q&A-guide om a-kasser, som kan give dig mange flere svar på, hvad du kan bruge en a-kasse til.  

 

A-kasser - der er udbredte blandt højtuddannede


Akademikernes A-kasse er a-kassen for 290.000 højtuddannede lønmodtagere og selvstændige. De er a-kassen, der vil mest og koster mindst.

 

Akademikernes A-kasse:
Akademikernes A-kasse er primært for uddannelser inden for jura, økonomi, samfundsfag, psykologi samt teknik og naturvidenskab som fx ingeniører og maskinmestre. Akademikernes a-kasse hjælper også gerne, når du skal skrive jobansøgninger. 

Besøg a-kassen

 


Min A-kasse er kåret til Danmarks bedste A-kasse i 3 år.

Min A-kasse:
Min A-kasse er en a-kasse for alle og er kåret til Danmarks bedste A-kasse i 3 år.

Besøg a-kassen

 


Ase A-kasse

Ase:
Ase er en uafhængig a-kasse og fagforening, der er ejet af deres medlemmer. Ase er åben for alle uanset om man er lønmodtager, selvstændig eller under uddannelse. Ase tilbyder bl.a. billige forsikringer til deres medlemmer.

Besøg a-kassen

 


Ledernes a-kasse og fagforening

Lederne: A-kasse og faglig organisation 
Lederne er Danmarks eneste a-kasse og faglige organisation for ledere med mere end 115.000 medlemmer.

Besøg a-kassen

 


CA A-kasse

CA a-kasse:
CA a-kasse henvender sig primært til højtuddannede inden for kommunikation, IT, HR, økonomi eller marketing. CA tilbyder medlemmerne gratis coaching, karriererådgivning m.m.

Besøg a-kassen

 


Det Faglige Hus A-kasse

Det Faglige Hus:
Det Faglige Hus er både en a-kasse og en fagforening, og de er for alle lønmodtagere og selvstændige.

Besøg a-kassen

 


Relaterede artikler
Illustration
Guide: A-kassens ABC
Hvad er en a-kasse, hvad kan den tilbyde og hvordan får du dagpenge? Find svarene her!
15.01.2020
Af: Move On Career
Illustration
Guide: Fagforening - fact for fact
Hvad er en fagforening, hvilken skal du vælge, og hvordan kan du bruge den? Få svarene her!
03.10.2024
Af: Move On Career
Illustration
Nyuddannet og konsulent
En unik værktøjskasse inden for analyse og forandringstænkning. Men også en hverdag med stort arbejdspres og hårde stunder, når man er med til at nedlægge stillinger. Læs om Ask Jessens erfaringer som konsulent
15.08.2019
Af: Move On Career
Illustration
Hvilken fagforening passer dig?
Selv om du endnu er studerende, står fagforeningerne i kø for at kapre dig. Der er også visse fordele at hente ved at blive medlem, men det kan være svært at vælge. Vi giver dig her en guidet tur i fagforeningsjunglen.
03.10.2024
Af: Move On Career
Illustration
Det betyder fagforeningen
Får man noget ud af en fagforeningsmedlemskab som studerende? Her er nogle af de goder, som du får ud af medlemskab af en fagforening!
07.06.2024
Af: Tue Anders Johansson, tidl. formand for DJØF Studerende
Illustration
Bliv medlem af en fagforening på studiet
Der er mange penge at spare, hvis du som studerende tegner forsikring gennem din fagforening i stedet for at henvende dig direkte til forsikringsudbyderen. En undersøgelse viser, at du kan spare helt op til 3.000 kr.
07.06.2024
Af: Morten Bonde Petersen (Redaktionen)
Illustration
Nyuddannet i mindre virksomhed
Hvad skal du have fokus på i den uopfordrede ansøgning, når du søger job hos små og mellemstore virksomheder?
24.02.2021
Af: Move On Career
Illustration
Land drømmejobbet som nyuddannet
Med et par tips får du her hjælp til din ansøgning, så den skiller sig ud i bunken af ansøgere og sikrer dig en samtale.
04.09.2019
Af: Texta.dk (Sponsorartikel)
Illustration
Dimittend – husk a-kassen inden 2 uger
Har du lige overstået studiets sidste eksamen? Eller er dimissionsdatoen meget snart inden for rækkevidde? Først og fremmest tillykke - det er godt gået! Men inden du nu kaster dig over Xbox’en med vennerne eller drager udenlands med rygsækken, så overvej at melde dig ind i en a-kasse som noget af det første. Ellers risikerer du nemlig at gå glip af tusindvis af kroner!
17.01.2020
Af: Move On Career
Illustration
Alt om dagpenge
Hvis du, som mange nyuddannede ikke står med en ny ansættelseskontrakt i hænderne lige efter din sidste eksamen, så er dagpenge din økonomiske redning indtil dit første job.
03.10.2024
Af: Mette Werlauff, Spiir.dk
Illustration
5 fordele ved at være medlem af en fagforening
Måske har du allerede tjek på alt det, der er fedt at have styr på, når du går fra studie til arbejdsliv. En af dem er at blive medlem af en fagforening.
03.10.2024
Af: Karen Johanne Iversen, Spiir.dk
HPT