Se virksomheder, artikler og job der er relevante for dig:
 

Hold hovedet koldt og hjertet varmt under jobsøgningen

 
læst 113.350 gange
gem til senere
del
Jobsøgning kan være en lang proces, men det kan også være en god og lærerig tid.

Du har brug for al den gode energi, du kan få
Du kan selv skabe den ved at være opmærksom på, hvad der giver dig god energi. Lav eventuelt en ”god-energi-liste” som du kan plukke fra, når du trænger til det eller skemalæg god-energi-aktiviteter i løbet af dagen – f.eks. at løbe en tur, drikke en kop kaffe med en veninde eller se et afsnit af din favoritserie.

Inspiration fra andre
Nogle mennesker henter primært energien fra den indre verden, andre fra den ydre. Vær opmærksom på, hvad der giver dig energi i relationen med andre. Nogle mennesker kan trække energi ud af dig, og dem har du ikke brug for at omgås i en jobsøgningsproces, der kræver al den positive energi, du kan få.

Jobsøgning tager tid
At være jobsøgende er et fuldtidsjob. Førstegangsjobsøgende bliver ofte overraskede over, hvor lang tid det egentligt tager at søge job. Omgangskredsen og kæresten har heller ikke nødvendigvis forståelse for, at det tager tid at søge job, hvis de ikke selv har prøvet det. Derfor skal du måske forklare, hvorfor du ikke kan lave alt det huslige arbejde eller altid har tid til brunch om torsdagen, når du nu alligevel ”går hjemme.”

Struktur på hverdagen
Det kan være en god idé at få struktur på hverdagen/arbejdsdagen, så det hele ikke flyder sammen, og du også husker holde fri. Der er noget om reglen otte timers arbejde, otte timers fritid og otte timers hvile. Så et dags- og ugeskema kunne måske være en hjælp. Tænk på hvad der fik dig succesfuldt gennem dit studie og kopier eventuelt de gode vaner derfra.

Husk at fejre din indsats
Som jobsøgende er målet at få job. Det kan gå hurtigt, og det kan tage lang tid. Det afhænger af flere faktorer. Det er vigtigt, at du fejrer din indsats undervejs, belønner og roser dig selv for dit arbejde med jobsøgningen.

Se afslag som vejledning, ikke som fiaskoer
Når afslagene kommer, og det gør de jo ofte, så prøv at lær af dem og se dem som trin på vejen til jobbet. Husk, at du søgte og lærte noget af det frem for at se afslaget som fiasko. Hold fokus på at hjælpe dig selv bedst muligt gennem jobsøgningsprocessen. Og vær ikke bange for at bede om hjælp. Kroppen er meget mere følsom, og der kommer idéerne fra.


Relaterede artikler
Illustration
Dyrk de gode arbejdsvaner
Overgangen fra studieliv til arbejdsliv kan for nogle føles som en stor omvæltning. Men samtidig har du som ny på jobmarkedet mulighed for at få de gode arbejdsvaner med fra start. Specialist i effektive arbejdsvaner, Line Ullmann, giver her gode råd, så du kan komme godt i gang.
af Redaktionen, Move On Career
Illustration
Målret karrieren – læg en plan
De fleste planlægger deres indkøb, ferie og deres næste store investering. Men kan man egentlig også planlægge sin karriere?
af Mette Høy Søndergaard (interview)
Illustration
Omfavn din stress
At “stress er en folkesygdom” er ofte hørt - men ikke desto mindre forkert. Vi har alle stresshormoner i blodet hver dag, og det er ikke en sygdom, men en biologisk mekanisme, som hjælper dig igennem mødet med dine daglige krav og udfordringer. Ved at lære dit stresssystem at kende, kan du bruge positivt stress aktivt og undgå negativt stress.
af Mikkel M. M. Johansen
Illustration
Vælg arbejdsglæden - men hvordan?
”Der, hvor verdens behov og dine evner mødes, finder du dit kald.” Sådan sagde Aristoteles for 2300 år siden. Hvordan finder du arbejdsglæden i dag?
af KarriereVejviseren
Illustration
Få succes på dit arbejde - elsk jobbet
At være glad for sit arbejde er vigtigt. Men hvor højt skal arbejdsglæde egentlig stå på din prioriteringsliste? Og hvordan får man glæde i arbejdsdagen?
af KarriereVejviseren