Se virksomheder, artikler og job der er relevante for dig:
 

32-årige Sune: “Her er min opskrift på finansiel frihed”

 
læst 19.829 gange
gem til senere
del
Er du som nyuddannet på udkig efter dit første fuldtidsarbejde? Eller er du startet i arbejde og forestiller dig, at der går mange, mange år, før du kan trække dig tilbage fra arbejdsmarkedet og de mange forpligtelser, der hører med til arbejdslivet?

Så skal du møde 32-årige Sune, der har valgt en anden levevej end de fleste. Om bare 12 år står han nemlig af arbejdsræset og planlægger at leve af den solide opsparing, han i skrivende stund er ved at stable på benene.

Læs med her, hvor Sunes giver dig opskriften på finansiel frihed.

Lever efter rigdomsformlen

33-årige Sune bor i Aarhus og har en klassisk 37-timers arbejdsuge som forretnings- og digitaliseringskonsulent ved Aarhus Universitet.

For mig er planlægning nøglen til økonomisk uafhængighed - det giver mig frihed til senere at bruge mine penge præcis, som jeg har lyst til.

Men for at Sune om 12 år kan forlade arbejdsmarkedet, følger han en simpel opskrift, der skal sikre ham en habil pengebeholdning, når der ikke længere tikker en pose penge ind på kontoen hver måned:

“Jeg lever efter en såkaldt rigdomsformel, som går ud på at tjene mere, forbruge mindre og investere forskellen mellem de to,” fortæller Sune og fortsætter:

“Hver måned bruger jeg 60 procent af min løn på investeringer og opsparing, og så har jeg den samme levestandard, som da jeg studerede. Mit forbrug er altså ikke steget, selvom jeg i dag har langt flere penge mellem hænderne.”

For at Sune kan spare så meget af sin løn op hver måned, bruger han Spiir til at tracke sit forbrug. Appen giver ham et simpelt overblik over, hvor mange penge han bruger på øl med vennerne, husleje, dagligvarer og tandlægebesøg. På den måde kan han hele tiden følge med i, om han bruger mere eller mindre, end han har besluttet sig for:

“For mig er planlægning nøglen til økonomisk uafhængighed. Det er planlægning, der giver mig frihed til senere at bruge mine penge præcis, som jeg har lyst til”.

Farvel til arbejdslivets spændetrøje

At forlade arbejdsmarkedet om bare 12 år betyder ikke, at Sune kun skal bruge al sin tid på at sove længe, læse bøger og gå på kaffebar:

“Det handler ikke om, at jeg bare skal dandere den, men derimod om ikke længere at være afhængig af at tjene penge gennem et arbejde”, konstaterer Sune og fortsætter:

“Det kan være, jeg kommer til at bruge min tid på at dele ud af min viden og rådgive andre, der arbejder i samme branche, som jeg har arbejdet i. Måske kommer jeg til at bruge mere tid på min familie og bidrage mere til rengøring, madlavning og havearbejde. I bund og grund handler det jo bare om, at jeg gerne vil bruge min tid på det, jeg har lyst til, uden at være nødt til tjene penge på det,” afslutter han.

I øjeblikket skriver Sune på en bog om nem investering, og på hans blog Frinans.dk får du indsigt i hans vej ud af hamsterhjulet mod finansiel frihed.


Dette indlæg er bragt til dig af Spiir. Spiir er en gratis budget-app, der hjælper over 330.000 danskere med at holde snor i deres penge. Med et enkelt klik kan du se, hvad du bruger din SU på, og du kan nemt sætte et loft for, hvad du vil smide af pengesedler til caffe latte, buskørsel og dagligvarer. Download appen nu


Relaterede artikler
Illustration
Få løn under din iværksætter-start up!
I kølvandet på finanskrisen har der fra statens side været en klar tendens til at sætte mere fokus på innovation og iværksætteri – samt muligheder for at få hjælp i processen. Iværksætterpilot-ordningen er én af dem.
af Move On Career
Illustration
Fra 1. årsstuderende til iværksætter
De to unge iværksættere Marie S. Berggren og Heiða G. Nolsøe har efterhånden vundet alt, der er at vinde, af case competitions og iværksætterkonkurrencer i Danmark. Læs om deres succesfulde rejse og få nøglen til, hvad der kan få dit produkt frem i verden.
af KarriereVejviseren
Illustration
Nyuddannet og konsulent
En unik værktøjskasse inden for analyse og forandringstænkning. Men også en hverdag med stort arbejdspres og hårde stunder, når man er med til at nedlægge stillinger. Læs om Ask Jessens erfaringer som konsulent
af Move On Career
Illustration
Nyuddannet i mindre virksomhed
Hvad skal du have fokus på i den uopfordrede ansøgning, når du søger job hos små og mellemstore virksomheder?
af KarriereVejviseren
Illustration
Land drømmejobbet som nyuddannet
Med et par tips får du her hjælp til din ansøgning, så den skiller sig ud i bunken af ansøgere og sikrer dig en samtale.
af Texta.dk (Sponsorartikel)
Illustration
Fra SU til løn i 3 enkle trin
Du har netop afsluttet din sidste eksamen og glæder dig over, at du nu kan skifte studiebøgerne og de mange aftener på læsesalen ud med et fuldtidsjob eller lidt tid på dagpenge, inden du finder drømmejobbet. Men hvordan tackler du at gå fra studie til dagpenge eller løn? Og hvilke økonomiske forhold, skal du tage højde for, som du ikke skulle tænke på, da du var på SU?
af Karen Johanne Iversen, Spiir.dk (sponsorartikel)
Illustration
Start din egen virksomhed i 3 simple trin
Som nyuddannet står verden åben for dig: Skal du ud og opleve verden? Skal du arbejde freelance? Bliver du tilpas ved tanken om en tryg 8-16 hverdag ved et skrivebord? Eller drømmer du om at starte din egen virksomhed?
af Karen Johanne Iversen, Spiir.dk (sponsorartikel)
HPT