Se virksomheder, artikler og job der er relevante for dig:
 

HR-chefens svar: SKAT

gem til senere
del
Hvordan kan man bedst bruge Facebook, LinkedIn og andre sociale medier til at komme i kontakt med jer?
Man finder SKAT på alle de største sociale medier, og vi har dedikerede medarbejdere på opgaven til at arbejde strategisk og operationelt med de sociale medier. Vi har vores redaktør, der er tovholder på alle indlæg og så har vi medarbejdere fra vores Kundeservice, der besvarer mere skattefaglige spørgsmål på Twitter, Facebook og LinkedIn. Særligt via LinkedIn henvender vi os til aktive og potentielt aktive jobsøgere.
Læser I en ansøgers profil på Facebook eller LinkedIn, eller googler I dem?
Vores interesse kan vækkes på de sociale medier og kandidater med interesse i SKAT er meget velkomne til at netværke og følge os igennem de sociale medier. I SKAT ønsker vi de gode og hele medarbejdere - men ansøgernes private profiler vil vi ikke begynde at vurdere som en fast del af rekrutteringsprocessen. Når vi læser en ansøgers profil, vil det primært være på LinkedIn.
Hvad skal en god, uopfordret ansøgning indeholde?
Som offentlig institution skal vi annoncere alle ledige stillinger, og man kan kun blive ansat, hvis man søger på et af vores opslag. Via vores hjemmeside skat.dk/job kan alle tilmelde sig vores jobagent og få tilsendt relevante stillingsopslag direkte i sin mailboks. Vi har cirka 500 ledige stillinger om året, og vi ansætter rigtig mange nyuddannede medarbejdere. Vælger man at søge uopfordret, vil vi opfordre til at læse om SKATs mange opgaver på vores hjemmeside, så ansøgningen kan blive så målrettet som muligt. Samtidig er det vigtigt at beskrive de faglige kompetencer, man gerne vil sætte i spil i et job hos SKAT.
Hvad er vigtigt, når man søger uopfordret hos jer?
Søger man uopfordret er det vigtigt at have gjort sig tanker om ønsker til jobindholdet samt hvordan man kan bidrage til organisationen. Jo mere detaljeret og specifik man i sin uopfordrede ansøgning er, des lettere bliver det for os at vurdere matchet.
Hvad lægger I særligt mærke til i uopfordrede ansøgninger?
Overbevis os! Som nyuddannet har man relativ lidt joberfaring, så måden vi kan få en indikation af "return on investment" er, hvis vi kan se, at der er et gåpåmod og et drive bag ansøgningen. Skinner ansøgerens motivation for at arbejde for os igennem, bliver personligheden synliggjort og vi bliver mere sikre i vores valg. Og så lægger vi selvfølgelig også mærke til den faglige ballast fra selve studiet og fra et eventuelt studierelevant job.
Hvordan bygger man bedst et godt CV op, når man er nyuddannet og ikke har så meget erhvervserfaring?
Der findes mange opskrifter på et godt CV, og som nyuddannet kan man med fordel starte med et par linjer, der karakteriserer en som person, hvad man kan tilbyde og hvad man ønsker at bruge sine egenskaber til. Det er oplagt, at afsnittet om ens uddannelse tildeles det største fokus - beskriv hvad du har læst, og hvordan det kan bruges i SKAT. Vi tror på, at nyuddannede har meget at byde på, så hvordan du opbygger dit CV, bør hænge sammen med dit budskab. Vil du eksempelvis fortælle os, at du har et højt energiniveau og motiveres af at gøre en forskel, kan du nævne dine frivillige aktiviteter, og hvordan du dyrker forskellige interesser i din fritid.
Hvilke fejl begår kandidater ofte i et CV?
Der er mange måder at lave et CV på, og for os er det vigtigt, at vi kan koble kompetencer med erfaring. Mange kandidater gør det, at de lister deres kompetencer i starten af CV'et og herefter kort nævner beskæftigelsen. På denne måde skal vi selv gætte, hvor man har lært hvad, og i hvilket omfang man har de relevante kvalifikationer. Vi foretrækker, at argument hænger sammen med udsagn.
Hvordan tackler man bedst et hul i sit CV?
Vær ærlig! Et hul i CV'et vurderes af øjnene, der ser. Er det for eksempel et hul i CV'et, hvis man har taget et sabbatår som volontør i Asien eller er det lige nøjagtig, hvad en arbejdsgiver forventer af en alsidig kandidat?! For at undgå, at et såkaldt hul får unødigt meget fokus i CV'et, bør man forholde sig faktuelt. Beskriv hvor og hvornår, og så kan du altid komme flere ord på, hvis det er relevant til jobinterviewet.
Hvor meget af jeres rekruttering foregår via netværk?
Netværk er en rigtig god kilde til et godt match - også i SKAT. Rekruttering via netværk er ofte forbundet med tryghed - både kandidater og arbejdsgiver har en mere personlig relation i processen og med netværksbaseret rekruttering følger også en vis anbefaling. For os er netværk alt fra dialog på de sociale medier over messedeltagelse til SKAT-ansattes personlige netværk.
Hvordan bruger I virksomhedens eget netværk, når I rekrutterer nye medarbejdere?
Som offentlig virksomhed skal vi annoncere alle jobopslag, så netværket bruges især til employer branding og til at komme bredere ud med budskabet om ledige stillinger.
Hvordan kan man bruge sit netværk i jobsøgningen hos jer?
Det bliver som oftest set positivt, når en allerede ansat kommer og anbefaler en god bekendt, ven eller studiekammerat. Vi oplever faktisk en del, der kender nogen i SKAT og ikke blot bliver motiveret til selv at søge job hos os, men også bruger det konstruktivt i forbindelse med jobsøgningen.
Hvordan kan kandidater forberede sig bedst til en jobsamtale?
Alle kender SKAT, men det er de færreste, der kender os som arbejdsplads. Har kandidaterne sat sig ind i vores forretning, og hvordan de forestiller sig en hverdag i SKAT, har vi et godt udgangspunkt. Søg information om SKAT og de mange opgaver på vores hjemmeside, eller kontakt en bekendt, der allerede er ansat i SKAT og få noget konkret viden.
Hvordan bruger I tests i forbindelse med samtalen?
Vi anvender test i visse sammenhænge. Hvis vi vurderer, det vil gavne rekrutteringsprocessen for begge parter, anvender vi også test i rekrutteringen af nyuddannede. Testværktøjet er People Test Systems personligheds- og/eller logikanalyse. Test giver ikke det endegyldige svar, men er et rigtig godt grundlag for en uddybende dialog.
Hvordan kan man som nyuddannet forhandle løn, ferier, frynsegoder og efteruddannelse?
I SKAT har vi samlet set gode ansættelsesvilkår. Vi er ikke lønførende, men igennem overenskomster mm. er den nyuddannede medarbejder sikret gode vilkår. Dine opgaver og dine resultater vil være afgørende for såvel lønudvikling som efteruddannelse.
Hvad kan man som ny medarbejder selv gøre for at få en god start i jeres virksomhed?
Som ny medarbejder i SKAT får man værktøjerne til at få en god start. Vi tilbyder et struktureret opstartsforløb, hvor alle nyansatte - inden de har første arbejdsdag - eksempelvis får adgang til vores portal med materiale, der udelukkende er henvendt til nyansatte.
Hvad gør I for, at medarbejdere med små børn kan få en karriere hos jer til at hænge sammen med familielivet?
At familie- og fritid kan balancere og hænge sammen er en af kerneværdierne i SKAT. Jeg har selv fire børn og er med til at bringe og hente. Der er god mulighed for hjemmearbejdsdage og fleksible arbejdstider, som man kan aftale med sin nærmeste leder.
I hvor høj grad lægger I vægt på personalegoder ved lønforhandlinger?
Vi er en offentlig virksomhed og derfor følger vi overenskomsterne.
Hvad skal en god ansøgning indeholde, og hvor lang skal den være?
Ansøgningen kan tænkes som et resumé, hvor man på en side beskriver sin motivation, kompetencer og personlighed - alt sammen koblet op på de kriterier, der listes i jobopslaget. Formatet er et udmærket pejlemærke for at teste kandidaters formåen til at formidle sig kort og præcist.
Hvilke fejl begår kandidater ofte i en ansøgning?
At den ikke er stilet til os. Når kandidater sender en standardansøgning, kan vi nemt se det. Og sørg for, at der er styr på kommaer og stavning.
Hvordan skiller man sig positivt ud fra mængden af ansøgere?
Man skiller sig positivt ud ved at være målrettet SKAT og det enkelte job. Standardansøgninger bliver gennemskuet. Udtryk, hvorfor lige præcis det her job giver mening for dig, og hvordan vi vil få gensidig gavn af samarbejdet.

Hurtigt overblik


Popularitet

Karrieremuligheder

Employer Brand
SKAT
Om os
SKAT har til opgave at sikre, at borgere og virksomheder betaler den korrekte skat inden for de rammer, politikerne sætter.
Placering
Østbanegade 123
2100 København Ø
Hele Danmark. Hovedkontor i København.

Branche

Stat, Politik & Samfund

Hvis du gerne vil spille en aktiv rolle i samfundets udvikling, er et job i centraladministrationen måske noget for dig.

Nyeste tweets
Hhenter tweets...
Facebook feed
Henter facebook feed...

Instagram

Find fotos mm. på vores officielle Instagram-side.


Blog

Læs mere om os i vores blog / karriereside:
https://www.linkedIn.com/company/skat


Blog

Læs mere om os i vores blog / karriereside:
https://www.skat.dk/job


Webside

Få mere info omkring vores virksomhed på vores egne websider:
www.skat.dk/job


Google Search

Er der andre informationer om os, som du burde vide? Se, hvad en Google-søgning siger.