Se virksomheder, artikler og job der er relevante for dig:
 

HR-chefens svar: Teknologisk Institut

gem til senere
del

Rekruttering på sociale medier

Hvordan kan man bedst bruge Facebook, LinkedIn og andre sociale medier til at komme i kontakt med jer?
Følg os på LinkedIn, Twitter og Instagram for at få et indblik i vores virksomhed. For at komme i kontakt med os, så er det nemmest at kontakte os via vores hjemmeside - teknologisk.dk.
Læser I en ansøgers profil på Facebook eller LinkedIn, eller googler I dem?
Ja, det gør vi ofte.

Uopfordrede ansøgninger

Hvad er vigtigt, når man søger uopfordret hos jer?
Hovedreglen her er at være målrettet. Hvilket arbejdsområde vil du gerne arbejde inden for samt, hvad du brænder for. Lav din research omkring, hvilke afdelinger hos os der arbejder inden for dit område, jo større er chancen for at ramme rigtigt.
Hvad lægger I særligt mærke til i uopfordrede ansøgninger?
Vi leder efter en høj faglighed og de rette kompetencer til at udvikle vores organisation.

CV

Hvordan bygger man bedst et godt CV op, når man er nyuddannet og ikke har så meget erhvervserfaring?
Først og fremmest er man nødt til at have den faglighed/uddannelse, der efterspørges. Dernæst er det vigtigt at få relevant erhvervserfaring med, selvom den er sparsom. Uanset hvad, så fremlæg dine resultater, hvad enten det er et højt snit eller projektledelse i en frivillig organisation. Samtidigt må man gøre rede for i både CV og ansøgning, hvorfor man søger og mener, at man egner sig til jobbet. Endelig er det altid vigtigt at CV'et er overskueligt, relativt kortfattet og fejlfrit formuleret. Det er en fordel, hvis man kan underbygge det, man siger, at man er god til, med hårde facts i form af fx eksamensresultater, ansvarsområder man har fået tildelt, initiativ man har taget, resultater man har skabt, gode referencer etc.
Hvilke fejl begår kandidater ofte i et CV?
Man kan ofte komme til at bruge for mange floskler for at fremme sine positive egenskaber. I stedet for det, er det vigtigt at underbygge sine egenskaber med eksempler. Herudover er det selvfølgelig vigtigt at have styr på detaljen i forhold til årstal, erfaring, dokumentation osv.
Hvordan tackler man bedst et hul i sit CV?
Vær ærlig omkring det. Ofte er der en god forklaring. Kan du vise med dine øvrige beskæftigelser og studier, at du er en pålidelig medarbejder, så er det en mindre ting.

Netværk

Hvor meget af jeres rekruttering foregår via netværk?
En hel del, hvis sociale medier tæller med. Oftest bliver vores stillinger slået op, samtidigt med vi kigger fx på LinkedIn for potentielle kandidater. Vi oplever at få det bredeste felt af kandidater på denne måde.
Hvordan bruger I virksomhedens eget netværk, når I rekrutterer nye medarbejdere?
Vi sørger for at medarbejdere så vidt muligt er med til at udbrede kendskabet til vores ledige job i deres netværk
Hvordan kan man bruge sit netværk i jobsøgningen hos jer?
Det er altid en god idé at benytte sig af netværk i jobsøgningen. Kontakte dem man kender og forhøre sig om arbejdspladsen og eventuelle ledige job.

Jobsamtalen

Hvordan kan kandidater forberede sig bedst til en jobsamtale?
Man kan sjældent forberede sig for meget. Kig på hjemmesiden, find ud af hvem du har samtale med, læs jobannoncen grundigt og forestil dig, hvilke spørgsmål, du kan blive stillet.
Hvordan bruger I tests i forbindelse med samtalen?
Nogle gange gør vi, men ofte vil det være i form af en arbejdsrelateret opgave. Der findes mange test på markedet, som baserer sig på resultatet af selvvurdering og tager udgangspunkt i noget meget generisk. Test kan derfor aldrig stå alene. Ud over dokumentationen i form af eksamensbeviser, erhvervserfaring og referencer, så lægger vi vægt på samtalen og på at få stillet de spørgsmål, der har betydning for det pågældende job. I et innovativt miljø som vores er det nogle gange den kandidat, der måske ville have nogle store udsving i en standardtest, som alligevel viser sig at være den bedste til jobbet.
Hvordan kan man som nyuddannet forhandle løn, ferier, frynsegoder og efteruddannelse?
Det er naturligt, at man orienterer sig i forhold til det almindelige lønniveau for nyuddannede. Man kan også sagtens spørge ind til vilkårene på arbejdspladsen, herunder goder, uddannelsesmuligheder osv, men derudover er det nok lidt begrænset, hvad det som nyuddannet giver mening at forhandle med.

Arbejdsliv

Hvad kan man som ny medarbejder selv gøre for at få en god start i jeres virksomhed?
Være nysgerrig, opsøgende og stille en masse spørgsmål.
Hvad gør I for, at medarbejdere med små børn kan få en karriere hos jer til at hænge sammen med familielivet?
Det gør vi meget for. Det er vigtigt for os, at medarbejdere kan få arbejdsliv og privatliv til at hænge sammen. Vi har en kultur, der er præget af fleksibilitet og frihed under ansvar, hvilket vi oplever er med til at man kan tilrettelægge arbejdet, så det også giver plads til familieliv.
I hvor høj grad lægger I vægt på personalegoder ved lønforhandlinger?
Vi har ganske mange personalegoder som standard for alle medarbejdere, men vi vil hellere lægge vægt på interessante opgaver, muligheder og kompetenceudvikling frem for eventuelle 'goder'.

Ansøgningen

Hvad skal en god ansøgning indeholde, og hvor lang skal den være?
Tre gode ting at huske er: Hvad kan jeg, der er relevant for jobbet? Hvad er min motivation for at søge jobbet? Hvad dokumenterer, at jeg kan det, jeg siger, og at jeg er den rigtige til jobbet?
Hvilke fejl begår kandidater ofte i en ansøgning?
Nogle sender en standardansøgning, der hverken er målrettet eller motiveret. Nogle opsummerer blot deres CV i ansøgningen eller fremhæver kompetencer, der ikke er relevante for jobbet. Det er en god idé at skelne mellem et CV og en ansøgning.
Hvordan skiller man sig positivt ud fra mængden af ansøgere?
Ved at være oprigtig og have et drive for sit felt. Samtidigt er det selvfølgelig også vigtigt, at have de kompetencer, vi har brug for - både faglige og personlige.

Hurtigt overblik


Popularitet

Karrieremuligheder

Employer Brand
Teknologisk Institut
Om os
Teknologisk Institut er en helt central drivkraft for innovationen og teknologianvendelsen i Danmark. Vi har teknologisk ekspertise, den nyeste viden og ’state of the art’ udstyr, der styrker danske virksomheder og sikrer en høj innovationsevne.
Placering
Gregersensvej 1
2630 Taastrup
Taastrup, Aarhus, Odense, Hirtshals, Sdr. Stenderup, Stavanger, Stockholm, Gøteborg og Warszawa.

Branche

Rådgivning & Konsulentservice

Flydende arbejdstider, skiftende arbejdsgivere og hastige deadlines - men også høje lønninger og stadige udfordringer.

Nyeste tweets
Hhenter tweets...
Facebook feed
Henter facebook feed...

Instagram

Find fotos mm. på vores officielle Instagram-side.


Blog

Læs mere om os i vores blog / karriereside:
http://www.teknologisk.dk/rss.xml


Webside

Få mere info omkring vores virksomhed på vores egne websider:
www.teknologisk.dk


Google Search

Er der andre informationer om os, som du burde vide? Se, hvad en Google-søgning siger.