Se virksomheder, artikler og job der er relevante for dig:
 

HR-chefens svar: Haldor Topsøe A/S

gem til senere
del

Rekruttering på sociale medier

Hvordan kan man bedst bruge Facebook, LinkedIn og andre sociale medier til at komme i kontakt med jer?
Følg vores sider på LinkedIn og Facebook, hvor man kan følge med i, hvad der rører sig i virksomheden internt som eksternt. Men den bedste måde at kontakte os er via vores hjemmeside, hvor der er adgang til at udfylde relevante spørgsmål.

Uopfordrede ansøgninger

Hvad skal en god, uopfordret ansøgning indeholde?
Vi modtager ikke uopfordrede ansøgninger, men man kan til gengæld oprette en jobagent via vores hjemmeside. Når en relevant stilling bliver slået op, vil man modtage en mail herom.

CV

Hvordan bygger man bedst et godt CV op, når man er nyuddannet og ikke har så meget erhvervserfaring?
Et godt CV skal være kortfattet, tydeligt og målrettet den stilling, man gerne vil søge. Det skal helst ikke fylde mere end 2-3 sider. Det gælder både for nyuddannede og mere erfarne kandidater.
Hvilke fejl begår kandidater ofte i et CV?
De typiske fejl, man kan begå i et CV, er at lægge for lidt vægt på struktur og tydelighed i sproget. CV'et skal give læseren et hurtigt overblik over kandidatens erfaring, kompetencer og uddannelsesmæssige baggrund samt andre oplysninger af relevans for deres evne til at varetage jobbet.

Netværk

Hvordan bruger I virksomhedens eget netværk, når I rekrutterer nye medarbejdere?
Vi opmuntrer gerne vores medarbejdere til at formidle det til deres netværk, når vi har ledige stillinger. Den ansættende leder vil ofte spørge sit team, om de kender kvalificerede personer, som kunne finde os interessante som arbejdsgiver. Haldor Topsøe er kendt som en fagligt udfordrende og udviklingsorienteret virksomhed, og vores nuværende medarbejdere er flittige til at dele deres positive oplevelser i egne netværk. Som følge heraf møder vi ofte kandidater, som har en eller anden form for professionel tilknytning til vores nuværende medarbejdere. Vi har desuden rigtig gode erfaringer med at ansætte kandidater gennem netværk, men ikke uden en grundig rekrutteringsproces, som er obligatorisk uanset hvordan man kommer i kontakt med os.

Jobsamtalen

Hvordan kan kandidater forberede sig bedst til en jobsamtale?
Som nyuddannet er det altid en udfordring at gå til samtale med en følelse af, at man skal sælge sig selv på niveau med kandidater, som har mere joberfaring. Vi anbefaler dog, at man til samtalen vælger at fokusere på at formidle så mange eksempler som muligt på situationer, der illustrerer éns kompetencer, og hvor man har vist sig i stand til at varetage det ansvar, der ligger i jobbet. Vi ansætter i øvrigt mange nyuddannede kandidater i Haldor Topsøe, og fælles for dem er, at de rummer en række gennemgående egenskaber, som vi er opmærksomme på hos alle kandidater: De er velovervejede og i stand til at foretage en afbalanceret vurdering af egne styrker og udviklingsområder. De er frem for alt også samvittighedsfulde og ambitiøse på deres egne og virksomhedens vegne.
Hvordan bruger I tests i forbindelse med samtalen?
I de fleste tilfælde benytter vi en til en selvbeskrivelsestest samt en analytisk færdighedstest. I nogle situationer inddrager vi også en case, hvor man som kandidat skal forholde sig til en konkret arbejdsopgave og til samtalen tale med os om, hvordan man ville løse den.
Hvordan kan man som nyuddannet forhandle løn, ferier, frynsegoder og efteruddannelse?
Som nyuddannet har man ikke mulighed for at forhandle løn, da vi har en fast startløn. Som nyuddannet får man dog en af virksomheden betalt ekstra ferieuge/feriefridage. Hvis eventuel videreuddannelse er nødvendigt for at kunne bestride den stilling, man får tilbudt, vil denne diskussion oftest allerede blive åbnet i forbindelse med jobsamtalen.

Arbejdsliv

Hvad kan man som ny medarbejder selv gøre for at få en god start i jeres virksomhed?
Vores bedste råd er at være nysgerrig, åben, ærlig og imødekommende. Hos Haldor Topsøe er videndeling og kollegial sparring en vigtig del af samarbejdet. Vores medarbejdere udfordres i et internationalt arbejdsmiljø, samtidig med, at der er rige muligheder for personlig og faglig udvikling.
Hvad gør I for, at medarbejdere med små børn kan få en karriere hos jer til at hænge sammen med familielivet?
I Haldor Topsøe har vi fleksible arbejdsrammer så vidt det er muligt.

Ansøgningen

Hvad skal en god ansøgning indeholde, og hvor lang skal den være?
En rigtig god ansøgning svarer på lige præcis de spørgsmål, der stilles i opslaget, og gør dette gennem velbeskrevne eksempler på erfaring, kompetencer og faglighed hos ansøgeren. Ansøgningen skal være kort, præcis og give et overordnet indtryk af, hvad der driver energien i arbejdet. Hold ansøningen på omkring 1 side.
Hvilke fejl begår kandidater ofte i en ansøgning?
En hyppig faldgrube kan være, at kandidaten sender en standardansøgning, hvor kandidatens engagement i at arbejde for os og løse de konkrete opgaver ikke skinner igennem. Dette sker typisk, hvis man søger mange stillinger på én gang og i den forbindelse ikke får skrevet en målrettet ansøgning. Vi mener dog, at det kan være en god investering at tage sig tid til at skrive sig mere ’ind i jobbet’.

Hurtigt overblik


Popularitet

Karrieremuligheder

Employer Brand
Haldor Topsøe A/S
Om os
Haldor Topsoe is a world leader in catalysis and surface science.
Placering
Haldor Topsøes Allé 1
2800 Kgs. Lyngby
Danmark: Lyngby og Frederikssund
Udlandet: USA, Kina, Indien, Rusland, Bahrain, Argentina, Brasilien, Malaysia og Sydafrika.

Branche

Klima, Energi & Forsyning

Er du til vind, vand, olie, kul eller andre energikilder?

Nyeste tweets
Hhenter tweets...
Facebook feed
Henter facebook feed...

Filmklip fra Vimeo

Blog

Læs mere om os i vores blog / karriereside:
http://www.topsoe.com/career-jobs


Webside

Få mere info omkring vores virksomhed på vores egne websider:
www.topsoe.com


Google Search

Er der andre informationer om os, som du burde vide? Se, hvad en Google-søgning siger.