Se virksomheder, artikler og job der er relevante for dig:
 

HR-chefens svar: Netcompany A/S

gem til senere
del

Rekruttering på sociale medier

Hvordan kan man bedst bruge Facebook, LinkedIn og andre sociale medier til at komme i kontakt med jer?
Det er altid en god idé at gøre opmærksom på sig selv og sine kompetencer ved hjælp af en LinkedIn-profil. Jo flere ord du sætter på, hvad du kan, desto større sandsynlighed er der for, at du dukker op i forskellige søgninger. Vi modtager gerne henvendelser på vores sociale medier, Facebook, LinkedIn, Google+ og Instagram, men du kan også sende os en mail og gøre opmærksom på, at du er interesseret i en karriere hos os.
Læser I en ansøgers profil på Facebook eller LinkedIn, eller googler I dem?
Afhængig af profilen vi søger, benytter vi til en vis udstrækning de sociale medier til at supplere det billede, som vi har fået via CV og ansøgning. Derfor er det en god idé, at du kigger på dine profiler på de sociale medier og sikrer, at de er opdaterede og der er sammenhæng mellem budskaber og ansøgning. Ligeledes kan du med fordel altid overveje den måde, du kommunikerer på de sociale medier og de ting, du poster, da ikke kun venner, men også kollegaer og arbejdsgivere som oftest kan se det.

Uopfordrede ansøgninger

Hvad skal en god, uopfordret ansøgning indeholde?
En god uopfordret ansøgning skal indeholde de samme elementer, som en ”traditionel” ansøgning. Det vil sige, at du skal give et bud på, hvilke opgaver, som du vil kunne løse for os samt hvorfor du er den rette til opgaven. Det er vigtigt, at ansøgningen ikke bliver en gentagelse af dit CV. Du kan se ansøgningen, som ”budgettet”, der kigger frem, mens CV’et er ”regnskabet”, der kigger bagud. ”Budgettet” skal fortælle om, hvordan du vil udnytte dine kompetencer i jobbet, og ”regnskabet” er selve opgørelsen af kompetencerne.
Hvad er vigtigt, når man søger uopfordret hos jer?
Det er vigtigt, at du tydeligt forklarer, hvad du kan bidrage med. Derudover skal det tydeligt skinne igennem, at du har sat dig ind i rammerne for vores virksomhed, så du kan underbygge, hvorfor netop du er den kandidat, vi ikke viste, vi manglede.
Hvad lægger I særligt mærke til i uopfordrede ansøgninger?
Kandidater der har gjort deres forarbejde, og får det beskrevet i deres motivation kombineret med stærke kvalifikationer vil altid blive bemærket. Det vidner om en kandidat med drive og engagement, og det er vi i altid på udkig efter.

CV

Hvordan bygger man bedst et godt CV op, når man er nyuddannet og ikke har så meget erhvervserfaring?
Det er vigtigt, at du skræddersyer dit cv til det job, du søger. Sørg for at fremhæve den erfaring, du har, som er relevant for det aktuelle job, og for at nedtone eller udelade den erfaring, der ikke er relevant. Husk, at du også kan skaffe dig relevant erfaring igennem frivilligt arbejde og fritidsprojekter. På den måde kan du styrke dit cv, hvis du ikke har arbejdet så meget ved siden af studiet. Du kan få tips til, hvordan du opbygger et godt cv i karrieresektionen på Netcompanys hjemmeside: www.netcompany.com/karriere.
Hvilke fejl begår kandidater ofte i et CV?
Det er alfa og omega, at et cv er overskueligt. Det er vigtigt, at dine kontaktoplysninger, uddannelse, kompetencer og erhvervserfaring fremgår af dit cv. Sørg for at holde beskrivelsen af din erfaring kort, men præcis. Det er også en god idé kun at inkludere erhvervserfaring, der er relevant for dét job, du søger. Frem for alt må ansøgning og CV ikke være en gentagelse af hinanden, men skal derimod fungere som et supplement.
Hvordan tackler man bedst et hul i sit CV?
Lad være med at forsøge at skjule et ”hul”, men benyt det i stedet proaktivt. Hvis der eksempelvis har været perioder, hvor du har været mellem job eller studie, er det vigtigt at beskrive, hvad du så har lavet og ikke mindst, hvilke kompetencer det har givet.

Netværk

Hvor meget af jeres rekruttering foregår via netværk?
Det er er ikke muligt at sætte et specifikt tal på vores rekruttering via netværk, men vi forsøger at bruge vores medarbejdere aktivt, fordi branchens dygtigste medarbejdere også har branchens bedste netværk. Netværk kan generelt hjælpe til at skabe kontakter og dermed komme i betragtning, men det kan aldrig erstatte kvalifikationer. Kvalifikationer er vigtige og en forudsætning – netværk kan være nyttige.
Hvordan bruger I virksomhedens eget netværk, når I rekrutterer nye medarbejdere?
Hvor dygtige med medarbejdere er, kommer dygtigere medarbejdere til! Med det mantra, forsøger vi i høj grad af aktivere vores nuværende medarbejdere, når vi rekrutterer nye medarbejdere. Og der er ingen tvivl om, at vores medarbejdere har interesse i at tiltrække andre dygtige medarbejdere. Samtidig er vores medarbejdere de bedste til at fortælle om, hvordan det reelt er at arbejde hos os, da de sidder med de mange spændende opgaver til dagligt.

Jobsamtalen

Hvordan kan kandidater forberede sig bedst til en jobsamtale?
Læs på lektien! Sæt dig godt ind i virksomheden, som du skal til samtale hos, så du kender virksomhedens forretning, og dét landskab som den bevæger sig i. Forbered spørgsmål. Spørg ind til virksomheden, til jobbet og til hvad der skal til for at lykkes i det. Spørgsmål er både en god måde at blive klogere på jobbet og på virksomheden, men det er også en god måde at vise interesse på.
Hvordan bruger I tests i forbindelse med samtalen?
Vi bruger faglige cases til at vurdere kandidatens faglige evner. Vi bruger ikke tests til at vurdere personlighed – her baserer vi os på en menneskellig vurdering under samtalerne.
Hvordan kan man som nyuddannet forhandle løn, ferier, frynsegoder og efteruddannelse?
Vi er sjældent uenige om lønnen, og vi tilbyder vilkår, der matcher kandidaternes kvalifikationer. Dertil sikrer vores uddannelses- og udviklingsprogram, Netcompany Academy, at vi kan tilbyde kandidaterne de bedste muligheder for faglig og personlig udvikling.

Arbejdsliv

Hvad kan man som ny medarbejder selv gøre for at få en god start i jeres virksomhed?
Som ny medarbejder kan du selv skabe nogle goder rammer for din start ved at være åben, engageret og ikke mindst stille spørgsmål. Vi har alle været nye på et tidspunkt, og vi ved, hvor vigtigt det er en med en god start. Derfor er der ingen dumme spørgsmål, uanset om det handler om at finde kaffemaskine eller stille et fagligt spørgsmål. Derudover har vi startet en buddy-ordning, som supplement til vores mentorordning, der ligeledes fokuserer på, at alle får en god start hos os.
Hvad gør I for, at medarbejdere med små børn kan få en karriere hos jer til at hænge sammen med familielivet?
Gennemsnitsalderen i Netcompany er i midten af 30'erne. Det betyder, at vi har rigtig mange medarbejdere, der har små børn og et familieliv. Derfor tilbyder vi en høj grad af fleksibilitet, så arbejde og resten af livet kan gå op i en højere enhed. Fx. er vi fleksible i forhold til mødetider, så man har mulighed for at hente og bringe børn. Derudover kan opgaverne også afsluttes hjemme, hvis man ikke nåede at blive færdig, inden man skulle af sted til dagsinstitutionen.
I hvor høj grad lægger I vægt på personalegoder ved lønforhandlinger?
Personalegoder er en del af den samlede pakke, som vi tilbyder vores ansatte. Derudover er en del af vores DNA, at vi har mange spændende sociale og festlige aktiviteter samt sportsklubber, som vi tilbyder vores ansatte uden for arbejdstid. Det er noget, som alle ansatte sætter stor pris på.

Ansøgningen

Hvad skal en god ansøgning indeholde, og hvor lang skal den være?
En ansøgning skal være en argumentation for, hvordan du i jobbet kan bidrage til virksomheden med din erfaring og dine kompetencer. En ansøgning skal ikke være en opsummering eller en gentagelse af cv'et. Du skal kunne lave en god og beskrivende ansøgning på maksimalt én side, det viser også, at du kan prioritere det vigtigste. Du kan få tips til, hvordan du opbygger din ansøgning i karrieresektionen på Netcompanys hjemmeside: www.netcompany.com/karriere.
Hvilke fejl begår kandidater ofte i en ansøgning?
De gentager CV'et, og skriver ud fra sig selv, i stedet for at forholde sig til virksomheden og dens udfordringer. Skriv hellere, hvordan du vil gå til opgaven.
Hvordan skiller man sig positivt ud fra mængden af ansøgere?
Du skiller dig ud fra mængden ved at lave en ansøgning, der tydeligt beskriver din motivation og hvordan du vil gribe opgaverne i stillingen an. Udarbejde et CV, der overskueligt viser dine kompetencer og kvalifikationer og så har du ikke mindst et fagligt og akademisk niveau, der ligger helt i top. Har du styr på alle de tre punkter, så har vi også en ansættelseskontrakt til dig.

Hurtigt overblik


Popularitet

Karrieremuligheder

Employer Brand
Netcompany A/S
Om os
Netcompany leverer forretningskritiske it-løsninger og rådgivning, der hjælper vores kunder med at opnå markante forretningsfordele i en digitaliseret verden. Samtidig hjælper vi vores kunder med at forvalte og drifte it-løsninger både hjemme og i skyen.
Placering
Grønningen 17
1270 København K
København, Aarhus, Aalborg, Warszava, Oslo

Branche

IT & Tele

Vær med til at gøre verden mindre!

Facebook feed
Henter facebook feed...

Webside

Få mere info omkring vores virksomhed på vores egne websider:
https://www.netcompany.com/nc-career


Google Search

Er der andre informationer om os, som du burde vide? Se, hvad en Google-søgning siger.