Se virksomheder, artikler og job der er relevante for dig:
 

Projektudvikler i HOFOR

gem til senere
del

Med en uddannelse som cand.merc i Finance & Strategic Management lå det ikke nødvendigvis lige i kortene, at Simon Riis-Sørensen skulle være med til at opføre vindmøller i det ganske land. I dag er han glad for at kunne bruge alt det, han er skolet til på netop at fremme den grønne omstilling.

København har en plan om at blive verdens første CO2-neutrale hovedstad i år 2025. Det er et ambitiøst mål, og en produktion af vedvarende energi er en væsentlig forudsætning for at realisere denne målsætning. Derfor arbejder Simon, med sine kolleger i HOFOR, på højtryk for at få opsat flere vindmøller i Danmark.

”Det gør hverdagen ekstra sjov at være med til at præge fremtiden. HOFOR er et af de steder, hvor man rent faktisk gør noget for at sikre en grøn omstilling. Mange råber på en grøn omstilling – her i HOFOR trykker man på knappen,” siger Simon Riis-Sørensen.

Hvis vindmøller bare var slips
Realiseringen af et vindmølleprojekt beror på accepten af mange interessenter, herunder politikere, lokale beboere og foreninger. Derudover skal der tages hensyn til flora, fauna og lokale behov.

”Udvikling af vindmølleparker er meget reguleret, og man skal adressere mange interessenter i processen ligesom man skal forholde sig til mange forskelligartede udfordringer. Nogle gange ville jeg da gerne arbejde med noget mindre reguleret, såsom at sælge slips – hvor det bare handler om, hvor mange kunden ønsker og til hvilken pris,” fortæller Simon med et glimt i øjet.

I dagligdagen skal han sørge for at få rigtig mange mennesker, ofte med modsatrettede behov, til at trække i samme retning. Det er krævende, men også det, der gør hans arbejde både udfordrende og sjovt.

”Man kan for eksempel ikke sidde bag sit skrivebord og analysere sig frem til, hvordan en lokalbefolkning vil reagere på et forslag om at stille vindmøller op i deres område. Man skal derud, tale med dem og planlægge derefter,” siger han.

Plads til initiativ
Simon får derfor konstant bragt mange af sine kompetencer i spil og løbende brugt den værktøjskasse han har med sig fra sine uddannelser. Det gælder både, når han arbejder på at påvirke det politiske spil, så der er de rette rammevilkår for udbygningen af vind; når han besøger lokalområderne eller arbejder med værdiansættelse af vindmølleparker.

”Arbejdet bliver aldrig ensformigt. Man skal nogle gange væbne sig med tålmodighed, men der er nok at rive i,” siger Simon.

Noget andet han sætter pris på er, at der i HOFOR gives masser af plads til folk, der tager initiativ.

”Jeg har lavet meget, der ikke står i min egentlige stillingsbetegnelse. Jeg har for eksempel været med til at udforme afdelingens nyeste 5 års strategi og deltaget i Strategisk Forum. Og så er jeg blevet uddannet leankoordinator,” fortæller han med et smil på læben.

Og til spørgsmålet om København så når sit mål om CO2-neutralitet i 2025, forbliver smilet på hans læber:

”Jeg tror, vi når det. Jeg er optimistisk, og vi gør i hvert fald, hvad vi kan i HOFOR for at komme i mål.”Hurtigt overblik


Popularitet

Karrieremuligheder

Employer Brand
HOFOR
Om os
Vi forsyner byer med vand, spildevandsafledning, fjernvarme, bygas og fjernkøling og opfører vindmøller.
Placering
Ørestads Boulevard 35
2300 København
Hovedkontoret ligger på Ørestads Boulevard 35, 2300 København S. Derudover har HOFOR mange lokationer i København og omegn.

Branche

Klima, Energi & Forsyning

Er du til vind, vand, olie, kul eller andre energikilder?

Card image cap
Planlægger i HOFOR
Hvordan indretter vi bedst byerne, så de er rustet til at håndtere et ændret klima med større regnmængder? Det er i store træk det, arkitekt Søren Hansen arbejder med som planlægger i HOFOR.
Card image cap
Projektleder i HOFOR
Som nyuddannet maskinmester ledte Kasper Hovmand Malskær efter et job, hvor han kunne kombinere sin viden om tekniske anlæg med sine evner til at lede projekter godt i mål og sin lyst til at have et arbejde, der gjorde en forskel.
Card image cap
Byggeleder i HOFOR
Tusindvis af fjernvarmerør i København skal i disse år udskiftes, fordi fjernvarmen omlægges fra damp til vand. Det kræver ingeniører som Maibrit, der er god til at snakke med alle fra økonomidirektøren i stormagasinet til smeden på byggepladsen.
Card image cap
Projektudvikler i HOFOR
Med en uddannelse som cand.merc i Finance & Strategic Management lå det ikke nødvendigvis lige i kortene, at Simon Riis-Sørensen skulle være med til at opføre vindmøller i det ganske land.
Facebook feed
Henter facebook feed...

Webside

Få mere info omkring vores virksomhed på vores egne websider:
www.hofor.dk


Google Search

Er der andre informationer om os, som du burde vide? Se, hvad en Google-søgning siger.