Se virksomheder, artikler og job der er relevante for dig:
 

Byggeleder i HOFOR

gem til senere
del

Tusindvis af fjernvarmerør i København skal i disse år udskiftes, fordi fjernvarmen omlægges fra damp til vand. Det kræver ingeniører som Maibrit, der er god til at snakke med alle fra økonomidirektøren i stormagasinet til smeden på byggepladsen.

Maibrit Gjørup har gravet i alle sidegader til Købmagergade, i Kongens Have og i Dronning Louises Bro. For blot at nævne nogle. Hun er nemlig med til at konvertere Københavns fjernvarme fra damp til vand af hensyn til både miljøet og varmeomkostningerne.

Når fjernvarmen i hovedstaden bliver omlagt til kun at have varmt vand i rørene, er det en af de største opgaver for HOFOR nogensinde. Det kræver ingeniører som Maibrit, der som byggeleder både kan koordinere det komplicerede arbejde og snakke med de mange forskellige interessenter.

Maibrit finder nye løsninger
”Som byggeleder koordinerer jeg al arbejdet med entreprenørerne, myndighederne og borgerne. Jeg laver tidsplaner, og ofte går jeg rundt og banker på hos butikker, hoteller og børnehaver og tager en snak med dem om, hvordan vi kan planlægge gravearbejdet, så det generer dem mindst muligt,” fortæller Maibrit.

Intet sted man graver er det samme. Derfor skal man også kunne tænke kreativt og finde på nye løsninger.

”Tag et eksempel som Dronning Louises Bro. Her kører ca. 30.000 cyklister over på en god dag, og så er der mange fodgængere og bus 5A. Gravearbejde her kan altså genere rigtig mange mennesker. Samtidigt er broen ikke særlig dyb, så vi måtte udtænke en løsning, hvor vi lagde 4 mindre rør i stedet for 2 store, som vi ellers gør. Og så skulle vi endda sørge for at kunne lukke udgravningen til nytår, så de mange festglade københavnere kunne nyde fyrværkeriet fra broen, som de plejer,” siger Maibrit.

I sådanne situationer kræver Maibrits arbejde både gode planlægningsevner, kreativitet, hård tidsstyring og diplomatiske evner for at få det hele til at lykkes på bedste vis. ”Den store variation i projekterne, hvor den ene dag aldrig ligner den næste, gør kun hverdagen sjovere,” siger hun.

Varieret hverdag – ude og hjemme
Da Maibrit begyndte på ingeniørstudiet på Aalborg Universitet var hun ellers overbevist om, at hun skulle være konstruktionsingeniør, for hun har altid været glad for matematik og regnestykker. Et stykke inde i studiet begyndte hun dog at reflektere over, om hun ønskede at sidde på et kontor og regne hele sit arbejdsliv.

”I erkendelsen af, at svaret på det spørgsmål var nej, så valgte jeg byggeledelse som overbygning,” fortæller Maibrit Gjørup. Og det har hun ikke fortrudt.

Kombinationen af at bruge halvdelen af sin arbejdstid iført selvlysende gul jakke, sikkerhedsstøvler og hjelm, og den anden halvdel i almindeligt tøj på kontoret foran tegningerne- og regnestykkerne - er perfekt for Maibrit.

Lige for tiden kan hun kun komme i tanke om én ulempe ved sit arbejde:

”Man vil jo altid gerne kunne vise noget af det man laver frem, men det kan være lidt svært, når alle rørene ligger i jorden under asfalten,” afslutter hun med et smil på læben.Hurtigt overblik


Popularitet

Karrieremuligheder

Employer Brand
HOFOR
Om os
Vi forsyner byer med vand, spildevandsafledning, fjernvarme, bygas og fjernkøling og opfører vindmøller.
Placering
Ørestads Boulevard 35
2300 København
Hovedkontoret ligger på Ørestads Boulevard 35, 2300 København S. Derudover har HOFOR mange lokationer i København og omegn.

Branche

Klima, Energi & Forsyning

Er du til vind, vand, olie, kul eller andre energikilder?

Card image cap
Planlægger i HOFOR
Hvordan indretter vi bedst byerne, så de er rustet til at håndtere et ændret klima med større regnmængder? Det er i store træk det, arkitekt Søren Hansen arbejder med som planlægger i HOFOR.
Card image cap
Projektleder i HOFOR
Som nyuddannet maskinmester ledte Kasper Hovmand Malskær efter et job, hvor han kunne kombinere sin viden om tekniske anlæg med sine evner til at lede projekter godt i mål og sin lyst til at have et arbejde, der gjorde en forskel.
Card image cap
Byggeleder i HOFOR
Tusindvis af fjernvarmerør i København skal i disse år udskiftes, fordi fjernvarmen omlægges fra damp til vand. Det kræver ingeniører som Maibrit, der er god til at snakke med alle fra økonomidirektøren i stormagasinet til smeden på byggepladsen.
Card image cap
Projektudvikler i HOFOR
Med en uddannelse som cand.merc i Finance & Strategic Management lå det ikke nødvendigvis lige i kortene, at Simon Riis-Sørensen skulle være med til at opføre vindmøller i det ganske land.
Facebook feed
Henter facebook feed...

Webside

Få mere info omkring vores virksomhed på vores egne websider:
www.hofor.dk


Google Search

Er der andre informationer om os, som du burde vide? Se, hvad en Google-søgning siger.