Se virksomheder, artikler og job der er relevante for dig:
 

General Manager hos Haldor Topsøe

gem til senere
del

Det var en vejleder, Jonas havde på DTU, der opfordrede ham til at søge arbejde hos Haldor Topsøe. Efter 11 år er Jonas stadig i virksomheden, men har dog prøvet kræfter i fire forskellige stillinger. Jonas er ikke typen, der sidder i den samme stilling i 15 år, men mulighederne på arbejdspladsen betyder, at han er sikker i sin sag: Også næste karriereskridt bliver i Haldor Topsøe!

”Jeg startede i sin tid i El og Instrumentering, hvor jeg arbejdede med styring og regulering af anlæg”, fortæller Jonas Skovborg. ”Det job, jeg blev ansat i, er egentlig ikke noget, man uddanner folk til i Danmark. Godt nok var jeg ingeniør, men Haldor Topsøe oplærte mig selv det sidste stykke af vejen”.

Efter fire år rykkede Jonas over i Mekanisk Afdeling. Også her måtte han lære en ny faggren inden for ingeniørfaget, og han begyndte sideløbende at tage en HD på CBS. De skiftende positioner i virksomheden har været drevet af Jonas egen lyst, men hans ledere har altid været gode til at eksponere ham for forskellige muligheder.

”Selvom jeg har været i den samme virksomhed, har jeg lavet vidt forskellige ting. Jeg har også fået rigtig gode muligheder, som jeg nok ikke ville have fået, hvis jeg havde skiftet mellem virksomheder, hvor tilliden skulle opbygges på ny hver gang”.

Tillid og ansvar er nu noget, som man ret hurtigt bliver tildelt i Haldor Topsøe. Jonas husker den frihed, han fik i opgaveløsningen lige fra første færd:
”Min første opgave var at bygge et miljøanlæg i Østrig. Jeg fik opgaven og vidste, hvem jeg kunne spørge om vejledning, men ikke hvordan jeg skulle løse den. Jeg følte mig tryg hele vejen, fordi jeg vidste, at selvom der var frihed under ansvar, var der stadigvæk nogen, der holdt et sikkerhedsnet under mig. Jeg kendte opgaven og retningen, og hvis jeg kørte ud af et uheldigt spor, blev jeg hjulpet tilbage igen.”

Faglig og menneskelig udvikling
Dét der blandt andet tiltrak Jonas ved arbejdspladsen, og som stadig er en stor motivationsfaktor, er den høje faglighed.

”De felter vi arbejder inden for, er meget unikke på verdensplan. Fagligheden i virksomheden er enormt høj, og jeg lærer næsten dagligt nye ting af mine kolleger. Det betyder, at du i jobbet udvikler dig rigtig meget, og det kan du altså blive ved med i rigtig mange år. Haldor Topsøe vil gerne investere i kurser og den slags, men den største faglige udvikling kommer via arbejdets indhold. Friheden og ansvaret betyder også, at det ikke kun handler om faglig udvikling, men at man også personligt udvikler sig”.

Med jobbet har Jonas opnået en menneskelig modenhed, der har gjort ham opmærksom på, at der er opgaver ud over de faglige, der er spændende. En leder nævnte muligheden for, at Jonas selv blev leder, og da han også havde en ven, der skulle starte på en HD, blev frøene langsomt sået for, at det var i denne retning, han skulle gå.

”Det ligger i mig, at udvikling er sjovt, og her kunne jeg virkelig udvikle mig. Nogen åbnede mine øjne for mulighederne, men efterfølgende har jeg selv drevet det.”

Ny rolle som leder
Efter tre år som mekanisk ingeniør var Jonas ved at være færdig med sin HD, og startede som afdelingsleder i El og Instrumenteringsafdelingen. Efter endnu tre år der, rykkede han ikke blot afdeling, men han rykkede sig også geografisk, da han flyttede sig fra Haldor Topsøes lokation i Lyngby til produktionen i Frederikssund. Her er han nu afdelingsleder for Production Plant Engineering. I Frederikssund er der omkring 700 medarbejdere, der dækker alt fra lagerfaciliteter og varemodtagelse til produktion. Jonas har ansvaret for engineering-delen af fabrikken, hvor der er ca. 40 ingeniører og tekniske assistenter.

”Jeg har globalt ansvar for at bygge og ombygge vores produktionsfaciliteter - eller det vil sige: Jeg leder dem, der kan gøre det, for jeg har ikke selv alle de forskellige fagligheder, det kræver at løse opgaverne. I afdelingen, jeg er i nu, er der ikke to opgaver, der er ens, så hver gang vi starter på en opgave, er der nyt at lære. Vores opgaver er også så komplekse, at der ikke er nogen, der kan overskue alt alene. Samarbejdet er tæt, og følelsen af at vi løfter en fælles opgave med det overordnede ansvar for en produktion, der skal køre, giver et kæmpe drive”.

Det mest motiverende for Jonas er kollegerne og dialogen, når de løser opgaverne. ”Vi er en lille enklave med et hyggeligt miljø, der har en vigtig fælles opgave at løfte. Jeg er på ingen måde på vej videre, for jeg er glad for at komme på arbejde og udvikler mig fortsat. Men når tiden er til det, tænker jeg helt naturligt, at det næste karriereskridt også er inden for Haldor Topsøe”.
Hurtigt overblik


Popularitet

Karrieremuligheder

Employer Brand
Card image cap
Om os
Haldor Topsoe is a world leader in catalysis and surface science.
Placering
Haldor Topsøes Allé 1
2800 Kgs. Lyngby
Danmark: Lyngby og Frederikssund
Udlandet: USA, Kina, Indien, Rusland, Bahrain, Argentina, Brasilien, Malaysia og Sydafrika.

Branche

Klima, Energi & Forsyning

Er du til vind, vand, olie, kul eller andre energikilder?

Card image cap
General Manager hos Haldor Topsøe
Det var en vejleder, Jonas havde på DTU, der opfordrede ham til at søge arbejde hos Haldor Topsøe.
Card image cap
Group Leader hos Haldor Topsøe
Da jeg ledte efter en ny arbejdsplads, var kulturen i virksomheden virkelig vigtig for mig.
Nyeste tweets
Hhenter tweets...
Facebook feed
Henter facebook feed...

Filmklip fra Vimeo

Blog

Læs mere om os i vores blog / karriereside:
http://www.topsoe.com/career-jobs


Webside

Få mere info omkring vores virksomhed på vores egne websider:
www.topsoe.com


Google Search

Er der andre informationer om os, som du burde vide? Se, hvad en Google-søgning siger.