Se virksomheder, artikler og job der er relevante for dig:
 

Fuldmægtig i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Center for markedsanalyser og økonomi

gem til senere
del

Mads Bramsen har arbejdet i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen i knap 3 år og sidder i Center for markedsanalyser og økonomi. Udover at være projektleder på forskellige analyser, har Mads deltaget i styrelsens talentprogram og internationale videndelingsnetværk.

Center for Markedsanalyser og Økonomi er et meget tværfagligt kontor i Konkurrence og Forbrugerstyrelsen. Det specifikke branchekendskab overlader de til konkurrencecentrene, men med skarpe analyser over et bredt felt bidrager centret til samfundsrelevante analyser og politikudvikling.

”Vi dykker ned i markeder, hvor vi ikke nødvendigvis har det fulde branchekendskab på forhånd, og det er rigtig interessant”, fortæller Mads, der har arbejdet med vidt forskellige områder lige fra offentlig opgavevaretagelse, erhvervslejelov og forbrugerforhold til realkreditinstitutter.

Mads sidder på analysedelen, mens den økonomiske sparring til konkurrencecentrene primært varetages af økonomer. I styrelsen er de gode til at vidensdele, men i startfasen af en analyse er Mads også ude af huset for at indhente viden, da samspillet med eksterne interessenter prioriteres højt: ”Når vi starter projekter op, er vi ofte ude at tale med relevante folk, indtil vi føler, vi står på nogenlunde sikre ben. Så opnår vi den analytiske dybde inde på kontoret. Både den analytiske bredde og dybde er vigtig, når vi skærer vores analyse til”.

Fokus på udvikling af kompetencer
Som studerende havde Mads arbejdet i forskellige forskningscentre i universitetsregi, hvor han gik grundigt analytisk til værks. ”Derfor kunne jeg genkende mig selv i den profil, de søgte til markedsanalyser”, fortæller Mads, der synes, at læringskurven har været stejl. ”Styrelsen har et stort fokus på, at man styrker sine kompetencer. Det kommer til udtryk ved, at der er en række specialkurser, som giver en indføring i, hvad det vil sige at være i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. Men du får hurtigt et stort ansvar”.

Mads startede med at blive projektleder på et mindre projekt, men har netop afleveret et større projekt, hvor der var en høj grad af dialog med øvrige ministerier og interesseorganisationer. ”Det gør, at jeg får styrket mine kompetencer. Jeg får en del ansvar, men det er også acceptabelt at kaste sig ud på dybt vand og prøve sig frem”.

Mads er desuden blevet udvalgt til styrelsens talentforløb, hvor fokus har været på den personlige udvikling. Derfor er Mads langsomt blevet rustet til at yde det bedste på arbejdspladsen, både når det gælder skarpe analyser, personlig motivation og gennemslagskraft. Sideløbende har han gennemført en række projektlederkurser, som giver gode redskaber til opgaveløsning.

Samfundsrelevante analyser og politikudvikling
Styrelsen laver analyser til Erhvervs- og Vækstministeren og til det såkaldte Konkurrenceråd. Analysernes formål er at påpege konkurrencemæssige udfordringer og løsninger på markeder. ”Efter analyseprocessen begynder den politiske proces, som jeg også bidrager til. En vigtig del af vores arbejde – uanset om det er analyser for ministeriet eller Konkurrencerådet - er, at arbejdet har en tydelig effekt på markederne ift. forbedret konkurrence eller forbedrede forbrugerforhold”.

Mads taler ofte med sin chef om arbejdsopgaver og trivsel, og vil gerne tættere på den politiske proces. ”Det er dér, min motivation er størst, fordi jeg kan se effekten af mit arbejde. Det har jeg talt med min chef om, så nu får jeg flere opgaver af den slags”.

Som en del af talentudviklingen er der etableret netværksgrupper på tværs af kontorerne, hvor de vender succeser, fiaskoer og udfordringer. Men der er også mulighed for videndeling på et internationalt niveau gennem forbrugernetværk i EU-kommissionen, og det er Mads, der deltager i møder i bl.a. det Nordiske Netværk. ”Her har jeg mulighed for at møde nogen, der sidder med de samme udfordringer. Det giver yderligere inspiration til, hvordan man kan gå analytisk til værks, indblik i hvilke politikområder vores internationale kolleger arbejder med, men også hvordan jeg kan arbejde på det personlige plan”, siger Mads.Hurtigt overblik


Popularitet

Karrieremuligheder

Employer Brand
Card image cap
Om os
Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen er en uafhængig konkurrencemyndighed. Vi arbejder for velfungerende markeder.
Placering
Carl Jacobsens Vej 35
2500 Valby
København

Branche

Stat, Politik & Samfund

Hvis du gerne vil spille en aktiv rolle i samfundets udvikling, er et job i centraladministrationen måske noget for dig.

Card image cap
Fuldmægtig i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Center for markedsanalyser og økonomi
Center for Markedsanalyser og Økonomi er et meget tværfagligt kontor i Konkurrence og Forbrugerstyrelsen
Nyeste tweets
Hhenter tweets...

Webside

Få mere info omkring vores virksomhed på vores egne websider:
www.kfst.dk


Google Search

Er der andre informationer om os, som du burde vide? Se, hvad en Google-søgning siger.