Se virksomheder, artikler og job der er relevante for dig:
 

Tag springet og opnå det, du brænder for

 
læst 77.993 gange
gem til senere
del
Salma Jabbar har fulgt sit hjerte – både, når hun har slået til og sagt op gennem en foreløbigt sprudlende, international karriere.

Hvad er din drivkraft?

”Mine forældre er fra Pakistan og havde ikke samme karrieremuligheder, som jeg har haft i kraft af min opvækst i Danmark. Så vigtigheden af at tage en uddannelse har altid været i centrum. ”Jeg tror, at det er tørsten efter muligheder og at udnytte dem, der stadigt driver mig fremad. Det er viljen til at bruge alt det, livet har givet mig. Man skal tænke på muligheder som en blanding af passion og modet til at slå til, når chancen er der – og huske, at en chance ikke altid bliver serveret for dig på et sølvfad. Nogle gange skal du selv grave den frem!”

Hvordan har du truffet de valg, der har ledt dig på din karrierevej?

”Jeg har netop selv truffet mine valg – og ikke ventet på, at andre tilbød mig dem. Jeg har altid kæmpet for at skabe min egen plads som en del af et team eller et projekt som jeg gerne ville være en del af. Jeg har længe været tiltrukket af Google, og da min interesse steg inden for online markedsføring, besluttede jeg mig for at søge en stilling hos Google via Linkedin.

SE OGSÅ Ledige stillinger indenfor markedsføring lige nu

Herefter tog jeg springet og flyttede til Dublin, hvor jeg arbejdede med nogle af de største danske mediebureauer. Det førte til min nuværende stilling i Singapore, hvor jeg arbejder med Emerging Markets. Og jeg elsker mit job!”

Hvad er det vigtigste, du har opnået i din karriere indtil nu?

”Jeg har altid været ekstremt passioneret omkring Emerging Markets – især med fokus på uddannelse og udviklingen af den digitale infrastruktur . Og da jeg fik muligheden for at arbejde med Pakistan, Sri Lanka og Bangladesh igennem Google, var der ingen tvivl om, at jeg skulle slå til med det samme. Det begyndte med, at jeg læste en intern artikel om Googles nye tiltag på det Sydøstasiatiske marked. Det fængende mig virkelig, og jeg tog selv kontakt til personen bag artiklen – og endte med at få tilbudt en stilling i teamet. Jeg kombinerer arbejde og passion hver dag, og det vil jeg aldrig gå på kompromis med.”

Hvad skal man tænke på, når man gerne vil have et godt arbejdsliv?

”Man skal proaktivt følge sit hjerte. Lad vær med at følg den traditionelle vej og gør det åbenlyse. Jeg arbejdede for en stor, international virksomhed, inden jeg fik stillingen hos Google, men jeg kunne mærke, at der ikke var en synergi mellem vores mål. Derfor besluttede jeg mig for at sige mit job op, selvom det var et fantastisk job på papiret. Derfor kræver et rigtigt godt arbejdsliv, som jeg ser det, også, at man har modet til at tage sin egen karriere på sig, tro på sig selv og tage springet for at opnå det, man brænder for.”

Mød Salma

  • Salma Jabbar
  • Cand.merc., specialiseret i Marketing Communications Management, CBS, 2011

Relaterede artikler
Illustration
Topchefernes krav
Hvad kræver topcheferne af kandidaterne i dag? Bliv klogere her.
af KarriereVejviseren
Illustration
Hvad er en god karriere?
Hvad er en god karriere? Tre skarpe spørgsmål til fire skarpe profiler.
af KarriereVejviseren
Illustration
Mega drive
Når Anne Mette Svane fortæller om sit job som chefredaktør, er der ild i hendes øjne. Hun har et drive, der får én til at stoppe op og spørge sig selv, om man brænder nok for det, man laver.
af KarriereVejviseren
Illustration
Kurs mod stjernerne
I 2015 blev den første dansker, Andreas Mogensen, opsendt i rummet. Han tog på en 10-dages mission til Den Internationale Rumstation, ISS. Turen derop er i sig selv ikke så lang, men drømmen om at blive astronaut tog form helt tilbage i femte klasse. Turen har også haft afstikkere, men uden dem ville han sikkert ikke være kommet af sted.
af KarriereVejviseren
Illustration
Passioneret snusfornuft
Passionen for programmering har ført Michael Seifert fra at være spiludvikler til CEO i Sitecore, som er den største danske softwaresucces i det seneste årti.
af KarriereVejviseren
Illustration
At finde sit sande jeg
Anders Matthesen aka. ”Anden” er en af Danmarks mest succesfulde komikere. Efter mange år i branchen med udfordringer, udvikling og selvransagelse er det tid til at gøre status.
af Studerende Online
Illustration
The Beauty and the Bizz
Christiane Schaumburg-Müller er mere end værten og skuespilleren, som man kender fra TV. På hendes palette af færdigheder ligger også en livlig iværksætter og en målrettet optimist.
af KarriereVejviseren