Se virksomheder, artikler og job der er relevante for dig:
 

Bring dine idéer til live

 
læst 137.302 gange
gem til senere
del
En ting er at få en god idé. En anden er at få den ud i verden. Læs her hvordan skaberen af Concept Maker, Katrine Granholm, gik fra idé til applikation, og hør hendes gode råd til den daglige idégenerering.

Concept Maker

Inspiration kan ramme én når som helst og hvor som helst, men man har ikke altid værktøjerne til at udvikle ideen lige ved hånden. Den situation fik Katrine Granholm i samarbejde med kollegaen Tine Kej til at udvikle Iphone applikationen Concept Maker.

”Når man sidder i idéprocessen og går død, så har de fleste nogle metoder, de benytter sig af, men det er ofte de samme to-tre metoder,” siger Katrine og tilføjer: ”Der ville vi gerne give et inspirationskatalog.”

Fra idé til produkt

Vejen fra idé til realisering er dog ikke altid ligetil. Mens Katrine udviklede app’en, skulle hendes arbejde også passes:

”Udviklingen af Concept Maker skete meget i ryk. Selve processen har taget tre måneder fuld tid, men den er forløbet over et år.”

Først skulle udviklingen af app’en finansieres, og da de ikke havde en investor i ryggen, måtte de søge fonde. Efter at have modtaget forskellige småbeløb fandt de Tips- og Lottomidlerne, som netop har til formål at støtte udviklingsopgaver. Her fik de alle de penge, de søgte.

”Derfra var det om at færdigudvikle design og indhold.”

Hvad er den gode idé?

For Katrine er der én metode, som næsten altid fungerer, hvis man skal have gode idéer:

”Den bedste måde at få gode ideer på, er ved at få mange.”

Når man arbejder med mange idéer er der også større chance for, at man finder på noget, som ikke er lavet før. Ligesom det var tilfældet, da Katrine og Tine fik idéen til Concept Maker:

”Der var ikke nogen applikation der kunne det samme derude,” siger Katrine og tilføjer: ”Det handler både om, at ens idé skal være relevant, men den skal også være original.”

Derudover understreger Katrine, at man altid skal forsøge at holde sine idéer så enkle som muligt:

”En idé er ikke god fordi den er overkompliceret, men fordi den er så enkelt, at man bliver overrasket over, at det ikke er gjort før.”

Præsentér din idé

”Det skal være nemt for modtageren at forstå ens budskab.” Det er det enkle råd, Katrine har til præsentationen af en idé.

”Det vigtigste er, at man skærer ind til benet, og at præsentationen er enkel.”

Det er vigtigt at tage højde for, hvem man skal præsentere sin idé for. Der er forskel på, om man skal fremlægge sin idé for jurister eller reklamemænd. Katrine mener dog altid, at man skal prøve at præsentere sine idéer visuelt flot.

”Det er ikke alle, der kan lave en flot præsentation, men så kan det være, man skal alliere sig med nogen der kan.”

Virksomheder efterspørger idémagere

Det er ikke kun en fordel som selvstændig iværksætter at kunne levere nye idéer. Ifølge Katrine efterspørger flere og flere virksomheder, at deres medarbejdere får idéer og er stand til at udvikle dem.

”Det er en kompetence som er rigtig god at besidde på arbejdsmarkedet,” siger Katrine og tilføjer: ”Gerne sammen med en stærk faglighed.”

Katrine oplever udviklingen som god for både virksomhederne og Danmarks' økonomi, da vi på det internationale marked ikke skal konkurrere på lave lønninger, men på idérigdom:

”Det er sundt, at alle begynder at kigge på deres fag og se på, hvordan de kan udvikle det.”

Katrine Granholm er lektor og underviser i Art Direction, Mobil og Sociale medier.


Relaterede artikler
Illustration
Få løn under din iværksætter-start up!
I kølvandet på finanskrisen har der fra statens side været en klar tendens til at sætte mere fokus på innovation og iværksætteri – samt muligheder for at få hjælp i processen. Iværksætterpilot-ordningen er én af dem.
af Move On Career
Illustration
Fra 1. årsstuderende til iværksætter
De to unge iværksættere Marie S. Berggren og Heiða G. Nolsøe har efterhånden vundet alt, der er at vinde, af case competitions og iværksætterkonkurrencer i Danmark. Læs om deres succesfulde rejse og få nøglen til, hvad der kan få dit produkt frem i verden.
af KarriereVejviseren
Illustration
Ph.d.'ens ABC
Overvejer du en fremtid som forsker? Se hvor forskning kan bringe dig hen, og hvad du kan gøre for at få mest ud af ekspertisen.
af KarriereVejviseren
HPT