Se virksomheder, artikler og job der er relevante for dig:
 

3 gyldne veje til at realisere dine langsigtede ønsker

 
læst 80 gange
gem til senere
del
En måned i Asien. En charterferie til sommer. En ny MacBook. En dyr designertaske. Vi har alle sammen noget, vi går og drømmer om. Det er nemt at drømme, men det er knap så nemt at spare pengene op til, at vi kan få gjort drømmene til virkelighed.

Men det betyder ikke, at du skal vinke farvel til dine drømme! Læs med her og få tre tips til, hvordan du realiserer dine langsigtede ønsker. 

1.
Visualiser dine drømme

Første skridt på vejen mod at gøre dine drømme til virkelighed er at lægge en plan for dem. Fat pen og papir og sæt dig ned. Først og fremmest skal du skrive dine drømme ned. Øvelsen handler ikke om, at der ender med at stå på din liste, at du drømmer om at blive millionær og købe en penthouse i New York. Det kan du altid skrive på senere, men for nu skal du starte realistisk.

Forudsætningen er, at dine drømme skal være realisérbare. Det betyder også, at du nok gaber over for stor en mundfuld, hvis der står meget mere end syv drømme på din liste.

Når du har skrevet dine realiserbare ønsker ned, manifesterer du dem, som det populært hedder. At have dem sort på hvidt gør drømmene håndgribelige og gør dig motiveret.  

2.
Læg en plan

Efter du har skrevet dine drømme ned, skal du tage dem til eftertanke. Hvordan når du frem til at få gjort dem til virkelighed? Det skal du nu lægge en plan for. Denne plan er selvfølgelig vidt forskellig alt efter, hvor meget din drøm koster.

Er målet, at du skal spare 30.000 kroner op til en rundrejse i Asien, kan du passende dele målet op i delmål. Hvor meget kan du realistisk spare op hver måned? Ved at dividere din drøm ud i delmål, vil der være større motivation i, at du kan fejre, når du har nået dine delmål. Og inden du ser dig om, kan du pakke pas, rejsebøger og flybillet.

3.
Husk dig selv på hvorfor

Du kommer måske til at rende ind i dage, hvor du har lyst til at droppe alt om at nå dine mål, fordi du ikke kan finde motivationen. Alt synes surt, og du har meget mere lyst til at brænde pengene af på en weekendtur eller en aften i byen.

Her skal du huske tilbage på din manifestation og visualisering. Find din liste med drømmene frem og tænk på, hvad du i sidste ende vil få ud af at nå dertil. Ved at tænke på endemålet, kan det blive nemmere at holde dig selv i ørene.

Vi tror på dig!


Dette indlæg er bragt til dig af Spiir. Spiir er en gratis budget-app, der hjælper over 330.000 danskere med at holde snor i deres penge. Med et enkelt klik kan du se, hvad du bruger din SU på, og du kan nemt sætte et loft for, hvad du vil smide af pengesedler til caffe latte, buskørsel og dagligvarer. Download appen nu.


Relaterede artikler
Illustration
Din økonomi som studerende
SU gør livet som studerende en tand lettere, men med udgifter til husleje, mad, tøj mv., så rækker dette beløb ikke nødvendigvis ret langt.
af Jakob Møldal, Ekonomi.dk (sponsorartikel)
Illustration
Drop den dårlige samvittighed over økonomi
Træn tre gange om ugen! Køb mindre købe-kaffe! Start en opsparing! Lyder det bekendt?
af Caroline Sølver, Spiir.dk (sponsorartikel)
Illustration
Billig træning er ikke mindre effektivt
Det er vigtigt at holde sig aktiv gennem hele livet, og når man studerer, har man ofte brug for at kunne koncentrere sig i længere perioder. Det bliver lettere, hvis man sørger for at dyrke regelmæssig motion.
af Frederik Drost, katoni.dk
Illustration
3 sparetips miljøet vil takke dig for
Drømmer du om at gøre noget godt for din bankkonto og om at være mere miljøvenlig?
af Caroline Sølver, Spiir.dk (sponsorartikel)
Illustration
Studiestart med økonomisk overskud
Efter en skøn sommer fyldt med solskin, strand og sjov, ringer klokken ind til skole. I stedet for at dykke i havet, er det nu tid til at dykke ned i bøgerne.
af Caroline Sølver, Spiir.dk (sponsorartikel)