Se virksomheder, artikler og job der er relevante for dig:
 

A-kasser til studerende - med gratis studiemedlemskab

 
læst 5.015 gange
gem til senere
del
Det er de færreste nyuddannede, som får job direkte efter endt uddannelse. Måske er du en af de heldige. Men hvis ikke, så kan et medlemskab af en a-kasse være afgørende for din privatøkonomi. Og faktisk er det en fordel, hvis du melder dig ind, allerede mens du studerer. Se her, hvilken a-kasse der passer bedst til dig.

Husk fristerne for indmeldelse i en a-kasse!

Hvis du skal have fuldt udbytte af en a-kasse, er det vigtigt, at du får dig tilmeldt mindst et år, inden studietiden rinder ud. Ellers mister du den første måneds dagpenge, og på den måde bliver du faktisk ca. 14.000 kr. fattigere. De fleste a-kasser tilbyder endda gratis medlemskab til studerende. Så hvorfor egentlig lade være?

Får du ikke tilmeldt dig et år før endt uddannelse, er det virkelig vigtigt, at du gør det senest 14 dage, efter du stopper på dit studium. Så er du dagpengeberettiget en måned efter din dimission. Misser du derimod de to ugers frist, er du desværre ikke berettiget til dagpenge, før du har været medlem af en a-kasse i et år!

Det kan du læse meget mere om i vores artikel om at melde sig ind i en a-kasse. Her kan du også se, hvordan man beregner din dimissionsdato alt efter formen på din sidste eksamen!

Hvad skal du være opmærksom på, når du vælger a-kasse?

Uanset hvilken a-kasse du er medlem af, er satsen for dagpenge de samme. Cirka 14.000 kr. pr. måned for dimittender.

De fleste a-kasser er gratis for studerende, og efter dimissionen er der ikke meget forskel i det månedlige gebyr. Så det bør ikke være gebyrstørrelsen, der afgør dit valg. Det kan derimod være en god ide at vælge en a-kasse, som har relevans for netop dit fagområde, da du derved får mest ud af den ekspertise og sparring, a-kassen tilbyder om fx det fremtidige arbejdsmarked eller dit CV, dine jobansøgninger og dine jobsamtaler.

For at finde den a-kasse, der passer bedst til dig, bør du derfor sammenligne de forskellige a-kasser og deres kompetencer. Og den sammenligning har vi forsøgt at gøre lettere for dig via nedenstående liste.

 

A-kasser med gratis studiemedlemskab


Magistrenes A-kasse

Magistrenes a-kasse:
Hos Magistrenes a-kasse varetager man primært humanistiske, samfundsvidenskabelige og naturvidenskabelige uddannelser. Som medlem får du, udover a-kassen, en række fordele blandt andet i form af gratis IT-kurser, temamøder og workshops. MA a-kasse tilbyder GRATIS STUDIEMEDLEMSKAB.

Besøg a-kassen

 


Akademikernes A-kasse

Akademikernes a-kasse - AKA:
Akademikernes a-kasse er for dig, der har en akademisk uddannelse inden for blandt andet jura, økonomi, samfundsfag eller psykologi - men også for folk med en teknisk-, eller naturvidenskabelig baggrund såsom ingeniører og maskinmestre. Har du brug for hjælp til at skrive din jobansøgning, så står Akademikernes a-kasse klar til at hjælpe dig. Akademikernes a-kasse tilbyder GRATIS STUDIEMEDLEMSKAB.

Besøg a-kassen

 


CA A-kasse

CA a-kasse:
CA a-kasse er for højtuddannede og henvender sig primært til folk med en uddannelse inden for kommunikation, IT, HR, økonomi eller marketing. CA tilbyder også deres medlemmer gratis coaching, karriererådgivning m.m. CA a-kasse tilbyder GRATIS STUDIEMEDLEMSKAB.

Besøg a-kassen

 


Business Danmark

Business Danmark:
Business Danmark er fagforening og a-kasse for alle med interesse for salg, marketing og rådgivning. Business Danmark tilbyder medlemmerne juridisk rådgivning, coaching, selvudvikling, kontante fordele, a-kasse - og GRATIS STUDIEMEDLEMSKAB på visse betingelser.

Besøg a-kassen

 


FRIE A-kasse

FRIE
FRIE henvender sig til alle lønmodtagere uanset studieretning. FRIE tilbyder GRATIS STUDIEMEDLEMSKAB af både a-kasse og fagforening på visse betingelser.

Besøg a-kassen

 


Min A-kasse

Min a-kasse
Min a-kasse henvender sig til alle lønmodtagere uanset studieretning. Min a-kasse tilbyder GRATIS STUDIEMEDLEMSKAB.

Besøg a-kassen

 


Det Faglige Hus A-kasse

Det Faglige Hus:
Det Faglige Hus er både en a-kasse og en fagforening, som henvender sig til alle lønmodtagere og selvstændige. Det Faglige Hus a-kasse tilbyder GRATIS STUDIEMEDLEMSKAB på visse betingelser.

Besøg a-kassen

 


Relaterede artikler
Illustration
Guide: Fagforening - fact for fact
Hvad er en fagforening, hvilken skal du vælge, og hvordan kan du bruge den? Få svarene her!
af KarriereVejviseren
Illustration
Hvilken fagforening passer dig?
Selv om du endnu er studerende, står fagforeningerne i kø for at kapre dig. Der er også visse fordele at hente ved at blive medlem, men det kan være svært at vælge. Vi giver dig her en guidet tur i fagforeningsjunglen.
af Niklas Ingerslev, redigeret (redaktionen) 2020
Illustration
Det betyder fagforeningen
Får man noget ud af en fagforeningsmedlemskab som studerende? Her er nogle af de goder, som du får ud af medlemskab af en fagforening!
af Tue Anders Johansson, tidl. formand for DJØF Studerende
Illustration
Bliv medlem af en fagforening på studiet
Der er mange penge at spare, hvis du som studerende tegner forsikring gennem din fagforening i stedet for at henvende dig direkte til forsikringsudbyderen. En undersøgelse viser, at du kan spare helt op til 3.000 kr.
af Morten Bonde Petersen (Redaktionen)
Illustration
Dimittend – husk a-kassen inden 2 uger
Har du lige overstået studiets sidste eksamen? Eller er dimissionsdatoen meget snart inden for rækkevidde? Først og fremmest tillykke - det er godt gået! Men inden du nu kaster dig over Xbox’en med vennerne eller drager udenlands med rygsækken, så overvej at melde dig ind i en a-kasse som noget af det første. Ellers risikerer du nemlig at gå glip af tusindvis af kroner!
af Move On Career
Illustration
5 fordele ved at være medlem af en fagforening
Måske har du allerede tjek på alt det, der er fedt at have styr på, når du går fra studie til arbejdsliv. En af dem er at blive medlem af en fagforening.
af Karen Johanne Iversen, Spiir.dk (sponsorartikel)