Se virksomheder, artikler og job der er relevante for dig:
 

Bliv medlem af en fagforening og spar penge

 
læst 10.313 gange
gem til senere
del
Der er mange penge at spare, hvis du som studerende tegner forsikring gennem din fagforening i stedet for at henvende dig direkte til forsikringsudbyderen. En undersøgelse viser, at du kan spare helt op til 3.000 kr.

Penge- og Pensionspanelet har sammenlignet priser på ulykkes- og indboforsikringer, som fagforeninger tilbyder til studerende medlemmer. Undersøgelsen er gennemført blandt forsikringsselskaber, der indgår i samarbejdsaftaler med én eller flere af de 17 største fagforeninger i de største danske studiebyer.

Prisen er afgørende

I følge professor Carsten Tanggaard fra Aarhus Universitet er prisen ofte afgørende for, om studerende tegner forsikringer. "For mange studerende som i forvejen har en stram økonomi er det betydelige beløb, der kan spares, og for nogle kan det endda være udslagsgivende for, om en forsikring er en fast udgift, som de har råd til, eller som de kan være fristet til at spare væk".

For forsikringsselskaberne er de billige studieforsikringer ofte en underskudsforretning. Ikke desto mindre er tendensen med de billige forsikringer til studerede stigende. Ifølge cheføkonom i Forbrugerrådet Carsten Holdum er forklaringen lige til.

"Vi ser i stort omfang, at der laves meget gode slagtilbud, især til unge, fordi man ved, at de vil være kunder i mange år, og så tjener man pengene ind senere".

Undersøgelsen viser dog, at der er stor variation i besparelserne fra tilbud til tilbud. Hvor nogle tilbud kan fås for under 1.000 kr. årligt, må andre betale over dobbelt så meget i forsikringspræmie. Så undersøg dine muligheder og vælg med omhu.

Kilde: Penge og pensionspanelet


Relaterede artikler
Illustration
Guide: A-kassens ABC
Hvad er en a-kasse, hvad kan den tilbyde og hvordan får du dagpenge? Find svarene her!
af Move On Career
Illustration
Hvilken fagforening passer dig?
Selv om du endnu er studerende, står fagforeningerne i kø for at kapre dig. Der er også visse fordele at hente ved at blive medlem, men det kan være svært at vælge. Vi giver dig her en guidet tur i fagforeningsjunglen.
af Niklas Ingerslev, redigeret (redaktionen) 2020
Illustration
Det betyder fagforeningen
Får man noget ud af en fagforeningsmedlemskab som studerende? Her er nogle af de goder, som du får ud af medlemskab af en fagforening!
af Tue Anders Johansson, tidl. formand for DJØF Studerende
Illustration
A-kasser til studerende
Står du med eksamensbeviset i hånden som nyuddannet og er spændt på, hvad arbejdsmarkedseventyret har at byde på? Så skal du være opmærksom på, at denne rejse ikke begynder, blot fordi skolebøgerne er lukket.
af Samlino.dk (sponsorartikel)
Illustration
A-kasser til studerende
Det er de færreste nyuddannede, som får job direkte efter endt uddannelse. Måske er du en af de heldige. Men hvis ikke, så kan et medlemskab af en a-kasse være afgørende for din privatøkonomi. Og faktisk er det en fordel, hvis du melder dig ind, allerede mens du studerer. Se her, hvilken a-kasse der passer bedst til dig.
af Move On Career
Illustration
Studerende - husk a-kassen et år før dimission
Hvis du har været medlem af en a-kasse i mindst 12 måneder, når du dimitterer, så får du en ekstra måneds dagpenge som nyuddannet! Melder du dig ind senest 2 uger efter dimissionen, kan du stadig få dagpenge, men ikke den første måned.
af Move On Career