Se virksomheder, artikler og job der er relevante for dig:
 

Sådan får du mest ud af en karrieremesse

gem til senere
del
Gør dig klart hvad du vil have ud af messen – og husk, at en god dialog med en virksomhed også er en succes i sig selv, lyder det fra karrierekonsulent Mette Borch.

Få her gode råd til hvordan du bør forberede dig inden messen, hvad du skal gøre på messen, og hvordan dine kort skal spilles efterfølgende.


Hjemmefra

1. Udvælg dine virksomheder

Find tre forskellige arbejdspladser du går efter at komme i snak med. Sats ikke kun på de store og kendte, men også på i hvert fald ét sted, du ikke kender i forvejen.
Lav research på virksomhederne.

2. Forbered spørgsmål

Find tre gode spørgsmål du kan stille til repræsentanten fra hver af disse virksomheder.

3. Vær klar til at præsentere dig selv

Forbered en minipræsentation af dig selv og print et målrettet CV til hver af virksomhederne.


På messen

1. Præsenter dig selv i kontekst til virksomheden

Tænk på dine egne kompetencer og styrker og byg bro til den potentielle arbejdsplads med dem.

2. Vær realistisk

Hav ikke alt for store forventninger til, hvad du kan få ud af samtalerne med repræsentanterne. Vær ikke kun fokuseret på hvad du har forberedt hjemmefra. Måske viser dit første spørgsmål sig at være vejen til en god dialog.

3. Udveksl kontaktoplysninger

Hvis I har haft en god dialog, skal du ikke være bange for at sige, at du er interesseret i fremtidige stillinger og information. Aflever dit målrettede CV og bed om et visitkort til gengæld eller tilføj hinanden på LinkedIn.


Efter messen

1. Saml op på alle dine samtaler, indtryk og kontakter

Renskriv dine noter og skriv ned, hvad der gjorde indtryk, så du har en liste med virksomheder, jobåbninger eller kontakter at arbejde videre med.

2. Brug en times tid på lidt ekstra research på google eller LinkedIn

Måske har en af virksomhedsrepræsentanterne studeret det samme som dig – eller måske er der noget andet, der inspirerer dig til nye tråde i jeres dialog.

3. Send en tak-for-snakken-hilsen

Hvis du har mødt et par stykker på messen, som du gerne vil fortsætte dialogen med, så send en ’tak for snakken’-hilsen via mail eller via LinkedIn. Vent ikke for længe – skriv en til tre dage efter, så du ikke ryger i glemmebogen

4. Udbyg relationen i din hilsen

I din hilsen skal du henvise til jeres dialog og forklare, hvorfor du gerne vil fortsætte forbindelsen. Måske har jeres snak givet anledning til nye spørgsmål? Måske har du noget viden, som kan være interessant for din nye relation f.eks. en artikel? I så fald kan du linke til/vedhæfte den. Hernæst vil det være naturligt at connecte på LinkedIn.

5. Vær tålmodig

Vender din nye relation ikke tilbage med respons med det samme, er der som regel en god grund. Den typiske er travlhed. De fleste skal nok give respons før eller siden.

 

Afprøv dine evner i praksis

Der afholdes løbende mange job- og karrieremesser over hele landet - de fleste af dem finder sted om foråret, men der er også adskillige i efterårsperioden. Se vores liste med de største karrieremesser, deres tidspunkter og målgrupper her. God fornøjelse!

  se årets karrieremesser


Relaterede artikler
Illustration
Elevatortalen
Elevatortalen har fået sit navn efter, at den skal kunne leveres på den tid, det tager at køre en tur i en elevator – dvs. 30-60 sekunder. Det er den præcise og relevante præsentation af dig selv - og de kræfter du bruger på at forberede den, er godt givet ud.
21.04.2023
Af: Move On Career
Illustration
Bliv synlig for arbejdsgiverne
Vi hører det hele tiden: Traditionel jobsøgning er kun én vej at gå mod drømmejobbet. At synliggøre sig selv i de rette fora er lige så vigtigt. Men hvordan gør du?
06.05.2020
Af: Move On Career
Illustration
Netværk - vejen til jobbet
Vidste du, at du skal søge viden og kontakter, ikke job, i dit netværk? Læs netværksekspert Charlotte Junges råd til, hvordan du opbygger et stærkt netværk - og hvordan du skal bruge det.
15.01.2019
Af: Charlotte Junge
Illustration
HR-cheferne om sociale medier og netværk
Hvordan bruges netværket eller sociale medier i jobsøgningen? HR-chefer giver et par gode råd til din jobsøgning.
05.10.2021
Af: Redaktionen, Move On Career
Illustration
Markedsfør dig selv som professionel
Vi hører det hele tiden: Traditionel jobsøgning er kun én vej at gå mod drømmejobbet. At synliggøre sig selv i de rette fora er lige så vigtigt. Men hvordan gør du?
20.02.2020
Af: Move On
Illustration
Guiden til karrieremesser
Karrieremesser er andet og mere end haller fyldt med stande, hvor virksomheder uddeler popcorn og pamfletter. En messe kan nemlig være god inspiration i din jobjagt. Men hvordan ”messer” man?
18.02.2020
Af: Move On
Illustration
Årets karrieremesser i 2024
Er du på udkig efter drømmejobbet, eller har du lyst til at blive inspireret i din jagt på den rette arbejdsplads? Vi har samlet de kommende karriere- og jobmesser i hele landet!
24.01.2024
Af: Move On Career
HPT